Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie sadze zeby dalo sie to zrobic bezpieczniiem.

Co chcesz osiagnąc??? Kontrolki można wyłaczyć reprogramując komputer.

Gdzieś widzialem procedure w materiałach BMW. Ale w razie zderzenia poduszka pasarzera i tak bedzie wyzwolona.

Buziaczki!

Opublikowano
Czy w BMW e46/e90 jest opcja wylaczenia poduszki kluczykiem? Chodzi o to ze jak przewodzi sie dziecko na foteliku na przednim siedzeniu, to poduszke trzeba deaktywowac. Taki myk jest w peugeocie m.in.
Opublikowano
Dokladnie chodzi o zablokowanie wybuchu poduszki, bo na przednim siedzeniu bedzie jechal niemowlak. Nie mam wylaczanej poduszki kluczykiem (taka wersja). Podobno moga to zrobic w serwisie po podpisaniu stosownego oswiadczenia i za odpowiednia oplata. Po okolo 5 stow za deaktywacje i ponowne wlaczenie. Ale za ta kase wole kupic zestaw lusterek i dzieciaka wozic w II klasie.
Opublikowano

sam na pewno tego nie zrobisz, nie ma żadnych bezpieczników odpowiedzialnych za konkretną poduszkę, wszystkim steruje moduł airbag

grzebanie samemu to proszenie się o kłopoty

jedyny pewny sposób żeby ta poduszka nie odpaliła to jej fizyczne usunięcie

ja bym się bał zaufać naszym mechanikom, nawet z aso jeżeli od nich miało by zależeć bezpieczeństwo mojego dziecka