Skocz do zawartości

świst/gwizd powietrza z okolic przedniej szyby? problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem, gdy jade powyżej 80km/h słychac gwizd powietrza troszke jak czajnik :P zrobiłem już porządne oględziny tych okolic ogolnie przodu auta, wywaliłem filtry kabinowe przeczyściłem ale to nie ma wpływu czy dmuchawa ustawiona jest na 0 czy 4. Gwizd jest coraz bardzeij uciązliwy gdy na dworze jest silny wiatr. Przednia szyba jest na pewno wymieniana, może coś w tym kierunku. I moje pytanie czy uszczelki przy przedniej szybie powinny być tak luźne ,że mogę włożyc palca? Z góry dzieki za pomoc
Opublikowano

Miałem podobnie, swiszczalo u gory po stronie pasazera. Uszczelka zaczela odklejac sie od szyby. Podczas deszczu do srodka - wlasnie przez ta nieszczelnosc - dostawala sie woda.

Wymienilem szybe + uszczelke i teraz wszystko jest ok, nic nie swiszczy, nic nie przecieka.

Koszt nowej szyby (Nordglass) + nowa uszczelka + robocizna wyszlo okolo 360 zl brutto. Wymieniane w Chorynskowicah kolo Gliwic.

Opublikowano
Tylko mi szkoda wymieniać dobrej szyby :? i jak jest z tymi uszczelkami powinny byc przyklejone do szyby czy tylko przystawać?
Opublikowano

U mnie szyba byla mocno pokiereszowana od kamyczkow, wiec nadarzyla sie okazja. Za wymiane samej uszczelki chcieli chyba jakies 120-150 zl.

To co zaznaczyles to maskownica i bedzie luzna, szyba z uszczelka zespolona jest od spodu.

Opublikowano

Ja pod tą maskownicą już nic nie mam :?

To co jeszcze może być przyczyną bo mnie to ... denerwuje niesamowicie , tak ,że nie mam ochoty przekraczac prędkości 80km/h heh

Opublikowano
no rozumiem rozumiem, może fachowcy z Niemiec jakoś słabo ją przykleili ale ciężko to sprawdzic, kurcze miałęm nadzieje , że przyczyną jest filtr kabinowy a tu nic....
Opublikowano
Ja bym też obstawiał na kiepsko wklejoną szybę.Też tak maiłem i mi świszczało po stronie kierowcy po boku i na górze nad głową.Od środka troche podkleiłem silikonem i przestało.U ciebeie jak świszczy z dołu to jak mi kolega blacharz mówil trzeba ponownie wkleić szybe bo tam nie da się już uszczelnić bo nie ma dostępu
Opublikowano
u mnie od strony kierowcy przy szybie u gory(jakies 10 cm do srodka) zawinela sie uszczelka i tez swiszczalo... przy 110
B M W