Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o BMW E36 316i czy warto kupować te auta czy silniki są dobre chodzi mi o auto 95r zwyż poprostu jakie są wady tych aut proszę piszcie
Opublikowano
Ja posiadam 1.6 ale M40 .Wyciera się rozrząd.Wada fabryczna ale po małej przeróbce z konikami z M43 jest ok.Ładna praca,ale co prawda to prawda to nie 6 cyl. min 2.0 to zadawala... :|
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem przez pare lat 1.6 M43 95'. Nie moge powiedzieć złego słowa o tym silniku. Niczego mu nie brakowało oprócz przyspieszenia przy wyprzedzaniu bo 200km/h też pojechał na A4. Jak nie masz ambicji do pokazywania, że Twoje BMW bezwzględnie jest najszybsze w okolicy bez problemu wystarczy. Po co więcej.
Opublikowano

316i to dupowóz - z tym trzeba się pogodzić i to w zasadzie jedyna wada czyli nie nadaje się na tryb "kryzys osobowości" :) . Poleci 200km/h i wszędzie cie dowiezie ale nie licz na masaż nerek podczas przyspieszania.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Dziękuje panowie za odpowiedzi tak szczerze to nie zależy mi na najwiekszej mocy ale poprostu na tym żebym był pewny ze dojadę do celu bez zadnych problemów :) dzięki i proszę o dalsze opinie pozdrawiam dani
Opublikowano
Dziękuje panowie za odpowiedzi tak szczerze to nie zależy mi na najwiekszej mocy ale poprostu na tym żebym był pewny ze dojadę do celu bez zadnych problemów :) dzięki i proszę o dalsze opinie pozdrawiam dani

Możesz się zastanowić nad 318i.

Zakup, spalanie, eksploatacja czy opłaty nie będą wyższe a jeśli już to minimalnie.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Jezdze juz prawie rok w E36 316 coupe.

Silnik sprawuje sie dobrze. Niestety czasem brak mu mocy. Szczególnie daje to się we znaki przy wyprzedzaniu. Trzeba zredukować bieg i cisnac mocniej pedał gazu.

Ale za to do normalnej :roll: :norty: jazdy sie swietnie nadaje.

Spalanie jest niewielkie, bo u mnie przy +- :roll: spokojnej jeździe to:

trasa - 8litrów,

miasto - nie sprawdzalem :worried: puki co nie chce wiedziec.

Podsumowując-> rakieta to to nie jest, ale autko do milego pokonywania kilometrow.