Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dwa pytanka:

1. Kiedys mialem tak ze samochod mial dziwne drgawki i brak mocy. Zatrzymalem sie na czerwonym czulem w oparciu jak cale auto sie trzesie. Wymienilem swiece i to troche pomoglo, ale jeszcze powtarzaja sie czasami rano, czasami po deszczu.

Wyglada to tak: odpalam samochod no i jade. Czuje drgawki (jak sie zarzymam no. na czerwonym) i kompletny brak mocy i robie tak zjezdzam na pobocze, gasze samochod, zapalam jeszcze raz i juz jest idealnie. Tak za kazdym razem.

Od czego to moze byc ze czasami tak sie dzieje? komp pokazuje blad piatej cewki? Jak to sprawdzic zeby nie wywalic kasy a to nie bedzie to? Jak to sie liczy? Piata od przodu auta? czy piata od tylu?

2. Gdy otwieram szybe kierowcy cos mi ja rysuje i czuje jak trze. Musze rozebrac tapicerke z drzwi a nie wiem jak sie za to zabrac bo tam poduchy itp i sie troche boje. Moze ktos opisac jak sie tam doscac?

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Jeśli komp wywala cewkę to pewnie jest uszkodzona i po wymianie powinno być ok.

Chyba że nie wierzysz komputerom i wolisz podmieniać po kolei różne elementy co będzie o wiele droższym rozwiązaniem. :mrgreen:

Tarcie szyby,po stronie kierowcy, często wystepuje w e46 jak czytam na forum.

U mnie też obciera i jutro będę rozbierał wszystko.

Parę godzin temu, właśnie skończyłem składać tylne drzwi. Miałem problem z szybą bo ciężko chodziła.

Po rozebraniu wszystkiego i przeczyszczeniu prowadnic i linki, pędzelkiem nasączonym naftą, aż trudno uwierzyć że teraz tak lekko chodzi. Pewnie to tarcie przedniej ma coś wspólnego z brudem albo z końcami linki w plastikowej prowadnicy, które jak czytałem, lubią pękać i wtedy szyba nie chodzi do góry albo w dół.

Możliwe że tarcie jest znakiem pękania tego plastiku, który trzyma końce linki, a od strony kierowcy dlatego bo częściej jast otwierana i szybciej się wyrabia.

Tu masz foty jak rozebrać drzwi i o jaki plastik chodzi.

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=356847