Skocz do zawartości

swap z 2,0 na 2,8 z anglika + przekładka klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio zastanawiam się nad zmianą autka na coś mocniejszego, ewentualnie zwiększenie mocy w mojej e36, o zadbany egzemplarz który ma kilkanaście lat bardzo trudno, znajomy podsunął mi pewien pomysł:

otóż zastanawiam się nad ściągnięciem anglika np e36 tyle że z silnikiem 2,8 i teraz jeżeli chciałbym zrobić przekładkę z tamtego do swojego autka i teraz co będzie pasować a co nie trochę czytałem i oto info które znalazłem

- silnik pasuje

- osprzęt do końca nie wiem na pewno do zmiany przepływka

- komp chyba nie pasuje

- skrzynia pasuje (chociaż są różne opinie)

- tylni most i przeniesienie napędu chyba ok

proszę o wypowiedzi osób które posiadają na ten temat wiedzę, chcę zrobić dokładny kosztorys co pasuje a co nie, co np z hamulcami czy te z 2,0 wystarczą do 2,8

i kolejna sprawa czyli przekładka klimatyzacji ponieważ nie mam u siebie a wielka szkoda czy wszystkie elementy będą pasować

zakładam oczywiście że znajdę (znajomy który jest w Angli pomoże) egzemplarz w dobrym stanie z wyposażeniem które mnie interesuje

z ofert które przeglądałem można powybierać ceny w przedziale powiedzmy 500-1000 eu + transport

Opublikowano
Anglik + maglownica + pedalce napewno. Dalej nie wiem.

przecież maglownica i reszta zostaje z mojego, przynajmniej tak mi się wydaje

Opublikowano
jezeli bedziesz mial kompletnego angola to masz wszystko i o co chodzi z ta przeplywka :?: skoro masz cale autko to zostanie kwestia przełożenia i podlaczenia calosci ja podczas swapu kupilem przewod wspomagania oraz linke gazu pomijam oczywiscie oleje itp. i tyle :8)