Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,jak w temacie,mam autko z niemiec ale bez tzw małego brifu,czy ktoś wie jak go mogę zarejstrować w polsce?

pozdrawiam

B.

Bogdan28
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz jechać z tą częścią briefu co masz i umową kupna lub rachunkiem (nie wiem co tam masz) do wydziału komunikacji, w którym samochód był zarejestrowany i za niedużą opłatą (koło 50E chyba) wydadzą Ci nowy dwuczęściowy brief.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak. Dokładnie. Musisz sprawdzić w którym wydziale było auto zarejestrowane. Jeżeli masz tę dużą część briefu to nie jest żaden problem i załatwisz to w 10 minut.
Opublikowano
dzięki kolego,chcę pomóc kumplowi - to jego pierwsza bmka a ja tak naprawdę nie siedzę w tych przepisach i papierzyskach. wszystkiego dobrego-przedewszystkim wielu km autostrad :D
Bogdan28
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

ale zeby dostac kopie jak tam udało sie to zarejestrowac ? :) bo ja mam podobny problem :P

ale zeby dostac kopie briefu to chyba musisz miec wazny TUV prawda ?

Opublikowano
to wszystko gra nie warta świeczki,sprzedać na części albo kupiś drugi legalnie zarejestrowany w polsce i ten zostawić na części, za duzo cwaniaków wszędzie a każdy ma głębokie kieszenie.pozdrawiam
Bogdan28
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co to za problem jechać z dużym briefem do odpowiedniego wydziału komunikacji w Niemczech żeby wyrobić mały. Trwa to chwilę i kosztuje niewiele. Cała wycieczka + koszt brief'u pewnie w 500 zł się zmieści nawet jak by trzeba było jechać w najdalszą część Niemiec.