Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Wzieło mnie na nowe felgi do mojego bmw e60.

Zimówki mam 17stki i są małe więc chcę nabyc 18stki.

Myślałem o 19 ale to nie na nasze drogi gdyż profil do nich to 30 - 35.

Mam upatrzone 2 modele. Jeden to polerowany z M6 gwiazda pięcio ramienna a drugi to model z M5 gwiada 10 ramienna coś podobnegoo do szprych.( każdy wie o co chodzi - srebrne)

Które ładniej wyglądają na żywo i robią większe wrażenie?

Drugie pytanko odnosnie firm? wiadomo oryginalne kosztują majątek więc każdy szuka oszczędności. Na allegroo są chiny( od razu odpadają) no i felgi firmy włoskiej ( WSP ITALY) no i produkcji niemieckiej lecz bez nazwy producenta. wybite tylko germany( ponoc replika)

Czy miał ktoś do czynienia z tymi felgami i firmami? czy warto kupić na allegro? myślałem do nich zakupić oponki NEXEN 3000 245/40/18 ( ponoć najlepsze z tych tańszych)

PROSZE O SWOJE KOMENTARZE - dzieki

LeWaR

Opublikowano
No nie wiem, ja bym nie kupowal "replik" - wiadomo, ze to jest bardziej dyplomatyczna nazwa "podrob". Masz drogi i dosc szybki samochod i jedynym Twoim kontaktem z podlozem beda podrobione felgi i nonamowe opony??? Jesli juz cos kupowac, to niech to bedzie cos, na czym mozesz (subiektywnie i obiektywnie) polegac. Jak bym nie chcial wydac kasy na cos porzadnego, to bym zostal przy oryginalach i nie kombinowal z jakims polsrodkami.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Wczoraj bylem z kolega po felgi 17stki ,mialy załozone opony nietypowe chyba jak na 17stke bo 205/40 opony mialy jakies 6-max do 10 tys km. WRacalismy juz na tych kolach i NEXENy sprawowały sie bardzo dobrze- bylo slonecznie i sucho ale i chlodniej z deszczem. opony nie chałasuja na tyle intensywnie aby bylo to dokuczliwe czy drażniące słuch.
Opublikowano (edytowane)

Moje rozumowanie jest takie - felgi styl M6 do E64 a felgi M5 do E60. Pozatym juz zbyt dużo podróbek jest tych pierszych więc nie robią takiego wrażenia. Nie wiem jak jest z wielkością tarcz hamulcowych w obu modelach aut ale felgi M6 wizualnie są przygotowane na ich większą ekspozycję. Ja bym wybrał opcję uzywanych ale oryginalnych 18 z M5.

Polecam stronkę z wszystkimi felgami do wszystkich modeli BMW

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

Pozdrawiam

Edytowane przez piotrass1
Opublikowano

Pawel Sitek:

Jezeli to sa kryteria "dobrego sprawowania sie" opon, to ja powiem tylko, ze masz wyjatkowo niskie wymagania.

Dziwi mnie to, ze ludzie posiadajacy BMW (w tym nietanie w koncu E60) powierzaja swoje (i nie tylko) bezpieczenstwo jakims podrobom felg i tanim no-name'owym oponom :roll:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Krzysiek ja tego do siebie nie kupilem, cena byla atrakcyjna bo same felgi byly warte 1700zł do tego byly te opony NEXEN w stanie prawie ze idealnym, dlatego kolega pojechal i wzielismy za 1500 :wink: kolega zalozyl je do Astry2 narazie jezdzi ale chce odsprzedac. Ja wole osobiscie wyzszy profil zeby auto bylo bardziej komfortowe i preferuje od Chinczykow uzywane Michelin czy continental.

ale powiedz mi bo widze , ze fachoweic jestes- chce zastapic u siebie 225/50R16 takim zestawem

przod 205/55/16 a tył 215/55/16

czy DSC ||| i ABS nie oszaleja?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam.

ja przejeździłem cały sezon właśnie na replikach m6 - made in germany i mogę powiedzieć o nich same dobre rzeczy. jak je kupywałem też miałem obawy o jakość czy się nie pokrzywią etc. lecz jestem miło zaskoczony, po pełnym sezonie ok, ani jedna krzywa, pęknięta itp.

a wzór jak wzór - mnie się podoba właśnie od m6 i takie zakupiłem - mam gdzieś co kto mówi , że takie to powinny być tylko w m6 etc.

kupuj takie jak ci się podobają - to ty będziesz co dzień nim jeździł , na niego patrzał...

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano

Witam.

ja również posiadam te repliki (made in GERMANY) co prawda jeżdze na nich od niedawna ale również nie mogę sie do nich przyczepić w żaden sposób.

Jestem zdania że felgi kupuje sie dla siebie a nie dla "publiczności" więc decyzje które kupić powinieneś pozostawić sobie :cool2:

P.S. Kolego moadip, czym myjesz swoje felgi bo mam dylemat czego użyć zeby ich nie uszkodzić ?

Pozdrawiam.