Skocz do zawartości

Jak odkrecic przewody pompy wspomagania e36. / jeczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy juz byl taki post , nie moglem znalesc zadnego (dotyczy odkrecenia przewodow) wiec zaczynam nowy. Chcialbym aby ktos mi wyjasnil jak odkrecic przewody idace ze zbiorniczka do pompy w miejscu polaczenia z pompa. Koniec przewodu zakonczony jest taka okragla jakby glowka ... Jakim kluczem albo w jaki sposob odkreca sie te przewody ... ??

Do tego wogule podejrzewam ze pompa jest juz zuzyta ... Ciezko kreci sie kierownica , zdecydowanie za ciezko jak na auto z wspomaganiem .

Do tego przy skrecaniu cos jakby w kierownicy cicho piszczy a do tego z pod maski dochodzi mnie przerazajacy dzwiek jeczenia, ktory zwieksza sie adekwatnie do zwiekszajacych sie obrotow . Dzieje sie tak, wydaje mi sie, po tym jak sie rozgrzeje silnik ... Czy to wada pompy wspomagania , czy moze jest to cos innego ?? Prosze o porade , czy warto zlac plyn , przeplukac i wlac nowy (zapewne pomogloby to tylko w tym ze kierownica juz by ciezko nie chodzila , natomiast jesli to pompa , jek nadal pozostanie , a co do piszenia w kierwonicy to nie wiem co moge powiedziec [czemu tak sie dzieje?].... ) , Czy lepiej wymienic odrazu pompe i nie bawic sie w przeplukiwanie ukladu ... ? Prosil bym kogos o pomocne informacje/sugestie , oraz o odpowiedzi na zawarte w poscie pytania. Pozdrawiam []\/[]

Elllooooooo :P

Opublikowano
ja sie tak bawie z wspomaganiem i juz ze 4 razy rozbieralem pompe i nie ma tam nic co by moglo sie zepsuc juz pisalem pompa przy m43 taki silnik mam jest rotacyjna i jezeli lozysko (nie kulkowe tylko slizgowe obudowa robi za takie i symering uszczelnia) nie siadlo nie ma bocznych luzow to rozebranie jej i wyczyszczenie i zalanie nowym olejem i to wszystko ja jeszcze mozna zkasowac luz wzdluzny ja dawalem malutki srut taki z wolnobiegu od rowera na os od srodka teraz zalalem nowym olejem i znow mi zmetnial wiec czyscze uklad z dodatkiem nafty tak okolo 100ml dalem na zbiornik pozdrawiam pisz ja bede mogl pomuc to pomoge gg 15891840
jedynakk