Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam forumowiczów.otórz po przekręceniu kluczyka zapala się rezerwa i wskazówka dzwiga się leciuteńko do góry mniej więcej na 0 .pływaki sprawdzone są ok ginie gdzieś sygnał na wiązce między gniazdem pływaków a deską?gdzie szukać????
Opublikowano

Na początek sprawdz czy na płycie zegarów nie odkleja się kawałek naklejki z cyferkami ,a w tym wypadku z wskazaniem paliwa.

Miałem tak z chwilowym spalaniem w e36 że strzałka się zablokowała o podwiniety kawałek naklejki cyferblatu i nie chodziła pow 2 litrów bo tam ją blokowało akurat.

Chyba że jesteś pewien że coś elektrycznego.

Opublikowano
na płycie wszystko w pożądku żadnych zadziorów.to jakaś elektryczna depresja brak odczytu położenia plywaków
Opublikowano
Bezpiecznik kolego mialem to juz 2 razy
ja tez zaczołbym od bezpiecznikow :8) kiedys nagle przestalo dzialac: wskaznik paliwa i temp zegar i cos jeszcze nie pamietam co i okazalo sie ze padly 2 albo 3 bezpieczniki wstawilem i po klopocie :8) byly jeszcze wolne miejsca i tez w nie powkladalem bezpieczniki oczywiscie zgodnie z rozpiska :8)

...mimo staran otoczenia nie udało mu sie zmadrzec...BMW

http://allegro.pl/show_item.php?item=641252496

http://img.userbars.pl/80/15963.png

Opublikowano
A ja miałem tez podobny objaw z tym, że poza wskaźnikiem paliwa nie działał jeszcze prędkościomierz. Odpiąłem kostki od zegarów i spryskałem "specyfikiem do styków" marki wurth. Efrekt była taki, że troche powariowały wskazówki, później wszystko się unormowało i działa do dziś (już ponad rok). :mrgreen:
Opublikowano
odlacz wtyczki od czujnikow i sprawdz omomierzem jakie wartosci pokzuje czujnik na max 250 plus minus 5 omow a czujnik na min okolo 10 omow tak jeden jak i drugi tak powinien pokazywac oczywiscie sprawny
jedynakk
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
byłem u mechanika wszystko posprawdzał i stwierdzil że przy liczniku coś padlo i trzeba kupić nastepny-dziwne bo na teście zegarów działa wszystko wskażnik paliwa również