Skocz do zawartości

M3 180km/h na ok 500m? Czy to prawda czy koles bajki wciska?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pytanie kieruje do UZYTKOWNIKOW BMW E46 M3.

Chce tylko dowiesc prawdomownosci pewnego typa. Otoz utrzymuje on ze rozpedzil M3 (R6, 343KM, E46 buda) do 180km/h na odcinku krotszym niz 500metrow. Moze to i prawda ale te 500m konczy sie slepym zaulkiem tak wiec musialby miec jeszcze chyba ok. 100 m na wyhamowanie z tej predk bo musial tam wyhamowac prawie do zera bo innej opcji niema (inaczej wali w mur). Co o tym myslicie?

Dodam ze koles nie jezdzi na co dzien M3 a przejazdzke z takowa predkoscia odbyl dzieki uprzejmosci znajomego i mysle ze bajki wciska.

Sorka za zasmniecanie forum ale chcialbym uslyszec opinie ludzi ktorzy z M3 maja na co dzien do czynienia. Dziekuje i Pozdrawiam.

Opublikowano

To że m3 rozpędzi się do 180km/h na dystansie 400m jest całkowicie prawdopodobne ale w tym przypadku jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

500m to wbrew pozorom spory kawał drogi ale żeby przejechać się tak pożyczonym autem? No i jeszcze musi wyhamować... nie wiem jak ze 180km/h ale z 200 potrzeba na to najmniej jakieś 140metrów.

Może te 150, 160 na budziku miał. :norty:

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
To że m3 rozpędzi się do 180km/h na dystansie 400m jest całkowicie prawdopodobne ale w tym przypadku jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

500m to wbrew pozorom spory kawał drogi ale żeby przejechać się tak pożyczonym autem? No i jeszcze musi wyhamować... nie wiem jak ze 180km/h ale z 200 potrzeba na to najmniej jakieś 140metrów.

Może te 150, 160 na budziku miał. :norty:

Dokladnie o tym samym mowie! Nie chce mi sie w to rowniez wierzyc ze mial prawie 2paki, a droga tam nie jest za fajna (waska i po bokach stoja auta) Mowisz KrzychuKrzys ze z 200km/h M3 potrzebuje okolo 140m na wyhamowanie do 0? Wiec ze 180km/h potrzebabylo jej niewiele mniej ale mysle ze cos ponad 100m musi miec zeby wyhamowac. Przesadzil typ i tyle z tymi 180km/h na tym odcinku...

Napiszcie jeszcze jak mozecie ile ta maszynka potrzebuje dystansu aby wyhamowac ze 180km/h. Dzieki.

Opublikowano
Przecież nikt nie napisze dokładnie po jakiej odległości wyhamował Twój kolega bo nikt nie wie jaki był stan i rodzaj jego ogumienia ani rodzaj nawierzchni oraz czy nie była np. mokra. Swoją drogą czemu to takie ważne czy Twój kolega ściemnia czy nie ? :D Wejdź w dział Spalanie i paliwa alternatywne, wtedy dopiero zobaczysz co to znaczy kłamać :mrgreen: :twisted2:
Opublikowano
Przecież nikt nie napisze dokładnie po jakiej odległości wyhamował Twój kolega bo nikt nie wie jaki był stan i rodzaj jego ogumienia ani rodzaj nawierzchni oraz czy nie była np. mokra. Swoją drogą czemu to takie ważne czy Twój kolega ściemnia czy nie ? :D Wejdź w dział Spalanie i paliwa alternatywne, wtedy dopiero zobaczysz co to znaczy kłamać :mrgreen: :twisted2:

Haaha to ostatnie zdanie bylo dobre stary hehe.

Teraz serio: Nie pisalem ze chce wiedziec na jakim dystansie akurat ON wyhamowal (bo o to to bym jego osobiscie zapytal) tylko na jakim dystansie normalnie hamuja inne M3 z takich predkosci zeby miec porownanie oraz swiadmosc ze przy nastepnej podobnej dyskusji bedzie mozna typa "wypunktowac".

a czemu to dla mnie takie wazne? Otoz, bo jezdze na co dzien BMW wprawdzie nie M3 i nie lubie gdy, ktos kto nie jezdzi BMW i nigdy nie jezdzil wczesniej wali kity prawdziwemu (czyt. zapalonemu) fanowi samochodow tej marki jakim jestem ja i setki tu obecnych -ot to mnie irytuje. Zaluje ze nie mialem okazji pojezdzic M3 wtedy sprawa bylaby rozstrzygnieta w kilka sekund, niestety takowej okazji nie bylo (jeszcze nie) i dlatego przyszedlem zapytac specow na forum...

I dobra, dowiedzialem sie juz cos nie cos na ten temat i mozemy temat zamknac. Dzieki panowie za wszelkie info. Pozdro.

Opublikowano
Ludzie to mają problemy ...

Czyli juz o nic juz nie mozna zapytac na forum bo od razu Ci po rajtach pojada??? A moze chcialem dowiedziec sie cos na temat osiagow M3?

Ehhh... Dobra... Mr. Admin prosze o zamkniecie tematu. Dzieki.