Skocz do zawartości

Czy MOZNA cos ZMIENIC,ULEPSZYC w TDS m41 318???!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem sie zapytać czy można sobie coś UDOSKONALIĆ ,ULEPSZYĆ, WYMIENIĆ NA COŚ INNEGO W SILNIKU, PRZEROBIĆ W TDS e36 318!!!!! Chciałbym właśnie sobie coś zrobić tylko właśnie nie wiem co....

jeśli macie jakieś PATENTY , ulepszenia to proszę o napisanie......

Z góry dziękuje!!

PS.

Mam takie pytanie!

Niedawno widziałem BAMKE e36 nie wiem z jakim silnikiem, jechała draga i bardzo mi sie w niej podobało TO ze nie było jej wo gule słyszeć tylko z niej sie WYDOBYWAŁ przepiękny dźwięk takiego " GWIZDU" :!: :!: (wyglądało to tak jak by miała jakieś TURBO)

Wiecie może co miała zamontowane w sobie?? ze taki przepiękny dźwięk wydobywała z siebie??!!

Pozdrawiam

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano
w naszych kombiaczkach też jest piękny gwizd turbinki jeśli tego nie słyszysz proponuję sprawdzenie turbinki pozdro

Jest ale cichy....

a tam bylo slychac dosyc glosno....

Znajomy mial 2,5L TDS po regeneracji turba i tez cicho bylo slyszec glos gwizdu....

Opublikowano

jak turbo wydaje głośny gwizd to raczej panowie nie ma się czym cieszyć ..... to chyba raczej kończy żywota

a jak chcecie mieć piękny dźwięk to proponuje 325i lub 328i ........ choć słyszałem o jakiś gwizdkach ....... to nie dla mnie :)

pozdrawiam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

dziekuje za odpowiedzi!!

Ale juz zakanczmy temat GWIZDKA i przejcmy do ulepszen,przerobek itp. To mnie bardziej interesuje czy sie cos da przerobic....

Opublikowano
ale co masz na myśli zwiększenie mocy, jeśli tak to załóż CHIPA . na pewno podniesie ci osiągi ,ale jet niebezpieczne było o tym na forum :search: drugie wyjście zmień silnik na 2.5 TDS , mi wystarczy 90KM. :dance:
Opublikowano
ale co masz na myśli zwiększenie mocy, jeśli tak to załóż CHIPA . na pewno podniesie ci osiągi ,ale jet niebezpieczne było o tym na forum :search: drugie wyjście zmień silnik na 2.5 TDS , mi wystarczy 90KM. :dance:

Troszke czytalem wlasnie na forum i duzo ludzi wlasnie sobie cos zmienia w silnikach... montuja filtry stozkowe, jakis inny kolektor wydechowy , jakos sobie udoskanalaja a ja wlasnie sie lubie w takie cos bawic:)

Ps.

Jakis czas temu przed Bavarka mialem Jawe TS 350.... Ja to dopiero poprzerabialem Np.

Dwa gazniki (ser. miala jeden)

Hamulce tarczowe przod ,tyl (ser. ma bembny)

Opublikowano

Troszke czytalem wlasnie na forum i duzo ludzi wlasnie sobie cos zmienia w silnikach... montuja filtry stozkowe, jakis inny kolektor wydechowy , jakos sobie udoskanalaja a ja wlasnie sie lubie w takie cos bawic:)

Ps.

Jakis czas temu przed Bavarka mialem Jawe TS 350.... Ja to dopiero poprzerabialem Np.

Dwa gazniki (ser. miala jeden)

Hamulce tarczowe przod ,tyl (ser. ma bembny)

W turbodieslu nie poszalejesz... to nie wolnossący benzyniak żeby wymiana filtra coś dała.

A jak byś chciał pokombinować z kolektorami to musiałbyś zlecić wykonanie całego układy wydechowego, a to są już wysokie koszta. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest chip.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano

W turbodieslu nie poszalejesz... to nie wolnossący benzyniak żeby wymiana filtra coś dała.

A jak byś chciał pokombinować z kolektorami to musiałbyś zlecić wykonanie całego układy wydechowego, a to są już wysokie koszta. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest chip.

Ja troszeczke nazekam na brak mocy w niej:/ Najprawpodobniej przyczyna jest TURBINA:roll: jest raz szybki a raz wolny:/ zagladalem kiedys w nia i miala luzy ok 2mm gora/dol przod/tyl... i niema mocy duzej przy wyszych obr.... Czasami jest tak ze jak dodaje gazu to czuc tak jak by ja cos trzymalo i nagle pyszczalo i idzie dosyc ladnie/przyspiesza itp..... Ale malo kiedy puszcza :?