Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie :) , jestem nowy na forum. Posiadam ładną E90. Chciałbym zadać parę pytań bo mam problem. 1 pytanie, możliwe że wyda się głupie ale jednak... czy E90 ma w oryginalnym radiu wyjście pod wzmacniacz? nie chodzi mi o wzmacniacz montowany oryginalnie tylko chciałbym podpiąć nowy oddzielny wzmacniacz, oraz drugie pytanie, jak wymontować bez problemów radyjko żeby tam się podpiąć, lub jeżeli będzie taka konieczność-wrzucić nowe radio? Proszę o jakieś bardziej dokładne instrukcje... Z góry dziękuje. Jak zarzucę nowe audio w E90 to wrzucę tu zdjęcia. Dziekuje i pozdrawiam :D
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jak masz standardowy zestaw to nie ma wzmacniacza. Musisz dorabiać wyjście na wzmacniacz.

Ja mam u siebie dołożony wzmacniacz 4 kanałowy w bagażniku. Tweetery koło lusterek. Wymienione głośniki pod siedzeniami i w drzwich i wygłuszone drzwi. Wszystko zleciłem firmie od sprzętu car audio.

Żeby wyjąć radio najpierw trzeba wyjąć panel klimatyzacji

Opublikowano
problem nie duży, ale daje to mizerny efekt w porównaniu z zamianą na jakieś porządne firmowe radyjko, tylko takie znowu gorzej w desce wyglada :cry2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
problem nie duży, ale daje to mizerny efekt w porównaniu z zamianą na jakieś porządne firmowe radyjko, tylko takie znowu gorzej w desce wyglada :cry2:

Ja mam właśnie tak zmienione i jest b. duża różnica. Po proststu sygnał jest wzmacniany na zewnętrznym wzmacaniaczu i a nie na wbudowanym w radio.

Opublikowano
Czyli jedyne wyjście to zmiana radyjka które nie będzie komponować się w deskę ? Cholera, myślałem że są tam wyjścia pod wzmacniacz wtedy tylko parę kabelków i audio gotowe. A jakieś inne rozwiązania ?