Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moja e39 2.0 ma teraz 190 tys, jak przyjechala z Niemiec miala 170 tys, te 20 zrobione w zasadzie tylko po miescie , caly czas w korkach (oprocz nocy) :D

spalanie trasa 8,5 -9 l.(normalna jazda ale bez szczegolnego oszczedzania)(za to przede wszystkim plynnie!!!)

miasto minimalnie 10l max.12l(jeszcze raz powtarzam plynnie!!!)

jak widac w temacie moja Bavareczka jest taksowka.(prosze bez komentarzy nt.ze nie mam serca itd :nienie: )

ogolnie autko super ale caly czas tesknie za moja e34 535i z 1988r ktora przywiozlem z Monachium (teraz smiga tatko)

klopotow w zasadzie zadnych oprocz...tak zgadliscie bagaznik tzn zamek.Ale wiadomo jak jest pasazer nie zawsze spokojny i nie wie jak otworzyc a ja nie zawsze zdaze wyskoczyc i otworzyc.Takze zameczek juz kilka razy :mad2: no i jeszcze linka od asc .

co do gazu to na razie nie mam bo pojechalem do chlopakow magikow do Konstancina (MAG-POL :cool2: )(przy okazji pozdro i polecenie najlepszych specow od BMW!!!) no i zaczeli prawie plakac jak uslyszeli ze chce gaz zakladac.takze nie wiem na razie co zrobic i smigam na benzynie co nie jest w mojej sytuacji az tak bardzo super.dzieki Bogu ostatnio jezdzimy o 30 gr drozej za kilometr i jakos to jest.

to chyba tyle

taksoweczka bavareczka rulezz

p.s.czy ktos z was pracuje w piekniejszym i bardziej komfortowym miejscu??? :norty:

pzdr

lookash

Opublikowano
mam jeszcze pytanie odnosnie skrzyni biegow!

Czy od ktoregos roku automaty w E39 byly steptroniki? czy byly automaty takie "zwykle" i steptroniki montowane w zalezoosci od wyposazenia?

Czesto w opisie w ogloszeniu jest mowa o automacie a na zdjeciu widac ze to steptronik (moim zdaniem taki lepszy automat) a to duza rozniaca na plus oczywiscie :)

O ile wiem to od poczatku produkcji Steptronic byl opcja. Od faceliftingu

przestala wystepowac "zwykla" skrzynia automatyczna i byl tylko Steptronic.

Ogolnie jesli znalazl bym ladne auto z automatem bez Steptronica to

nie wybrzydzal bym za bardzo - technicznie te skrzynie sa IDENTYCZNE.

Roznica polega wylacznie na tym ze mozna recznie wymusic konkretny

bieg z reszta przy dojechaniu do ogranicznika skrzynia sama zmieni na

wyzszy. Skrzynie roznia sie tylo dwoma dodatkowymi przelacznikami i

innym programem w elektronice. Od biedy majac modul i te przelaczniki

mozna sobie do zwyklej skrzyni "dobudowac" steptronic. Ale chyna nie

warto - to taka nieudana namiastka manualnej skrzyni. owszem czasami

troszke pomaga, ale ogolnie dziala dosyc powoli (jak to automat).

no ja nie wiem czy to sie rozni tylko tym, mam w e36 325 taka zwykla skrzynie, co byla montowana tez do silnikow 2.8 m52, cyzli w e39 tez

i mam steptronika w e38

i to jest bez porownania w ogole jazda, steptronik dzial super szybko, aksamitnie, pewnie, dynamicznie

jakby biegi zmienial super szofer

natomiast zwykla skrzynia to jest taka troche siermiezna i to czuc :)

jakby jakis robotnik budowlany wsiadl i robil za szofera

moze to tylko program, ale roznica jest kolosalna w stylu jazdy

poza tym olej jest chyba inny do tej i do tej skrzyni

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Moje BMW to 520 z grudnia 1997r auto kupiłem w niemczech z przebiegiem 175tys teraz jest 192tys

Usterki

-Juz drugi raz zapaliła sie kontrolka poduszek (jakieś spadki napięć)

-Urwał się kabel czujnika ABS

Razem kosztowało mnie to 400zł wiem że to drogo ale zależało mi

na czasie

-Czasem nie chce wejść jedynka

-Kompresor klimy głośno pracuje

Wymieniłem olej i zdezinfekowałem klime razem 250zł

Filtr powietrza 50zł

Autem jeżdze główne z opolskiego do na bayery trasa 600 km prędkość do 140 a na autostradzie(niecała połowa trasy) 160-180 i auto pali 9.5l W mieście ok 13

Jak e39 to najlepiej 528 pali niewiele więcej a jedzie dużo lepiej niż 520

Gaz założe w przyszłym tygodniu.

Sekwencyjny ma kosztować 4000zł

Opublikowano
:D miałem BMW E39 528 Z SEKWENCJĄ. JAK DOBRZE ZAŁOŻĄ TO NIE BĘDZIE ŻADNEGO PROBLEMU. ZA ZAŁOŻENIE W 2006R ZAPŁACIŁEM 2750ZŁ (TERAZ SŁYSZAŁEM ŻE W RADOMIU ZAKŁADAJĄ JUŻ COŚ KOŁO 2500ZŁ). SPALANIE NIE PRZEKRACZAŁO 11-12 LITRÓW (OCZYWIŚCIE PRZY NORMALNEJ JEŹDZIE :lol: ) NIE MIAŁEM ŻADNYCH PROBLEMÓW.
Opublikowano

Sekwencyjny ma kosztować 4000zł

Duzo aktualne ceny na 6 cylindrow to 3000-3200 zl.

Tomek

Marzenia się spełniają...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

SABAT

Kontakt:

- Lublin, ul. Budowlana 24

- tel. (081) 446 22 00

Oferujemy zastosowanie systemu wtrysku gazu SEQUENT firmy BRC i całkowicie innowacyjny produkt o wysokim poziomie technicznym i stopniu zaawansowania GIS firmy BIGAS SEQUENT.

Słyszeliście może o tych fachowcach z Lublina? Myślałem u nich zakładać instalacj ę ale przydałaby się jakaś opinia, a może znacie jakiś dobry zakład w lublinie czy też okolicach. Mam już jeden kontakt na kolegę "bonzoid" z Bełżyc ale chciałbym się zorientować :? mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji co do montażu, a tak na marginesie każdy fachowiec od BMW powie, że nie widział jeszcze dobrze sprawującego się BMW z inst. gazową i weź tu myśl-taniej ale czy warto??? :mad2: