Skocz do zawartości

M57 S843A ENGINE LAYOUT Redukcja mocy - o co chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukalem na forum, ale nikt o tym nic nie pisal.

otoz w rozkodowaniu nadwozia wyszlo ze moja 530d ma adnotacje "S843A ENGINE LAYOUT" czyli redukcja mocy. ze wstepnych poszukiwan znalazlem informacje ze mam inne oprogramowanie sterujace praca silnika - ale czy to prawda?

Sam sie tez zdziwilem bo samochod nie ma zabojczego przyspieszenia - znajomy ma 520i e39 i ida w sumie rowno...

Ma ktos jakies informacje w tym temacie?

Opublikowano
Slyszalem, nie wiem, czy dobrze, ze ta wersja silnikowa szla do krajow Beneluxu z powodu uwarunkowan podatkowych.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano
otoz w rozkodowaniu nadwozia wyszlo ze moja 530d ma adnotacje "S843A ENGINE LAYOUT" czyli redukcja mocy. ze wstepnych poszukiwan znalazlem informacje ze mam inne oprogramowanie sterujace praca silnika - ale czy to prawda?

Prawda :!:

Z jakiego kraju auto zostało sprowadzone :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

z Wloch :/

ze moich informacji tez wynika ze jest to wersja z zalozonym lockiem, teraz pytanko tylko - jakiej natury jest ten lock.

Czy to mechanicznie, a moze mapy sterujace praca silnika sa inne?

• 2 lata później...
Opublikowano

odswiezam temat. rowniez mam

S843A ENGINE LAYOUT Redukcja mocy - CO TO TAKIEGO ??

nice is now known as Cream
Opublikowano
A czy ta redukcja mocy tyczy się jakichś konkretnych roczników albo silników?? Czy po prostu we wszystkich możliwych wariantach rocznikowych nadwoziowych i silnikowych może się zdarzyć, że silnik będzie miał w ten sposób ograniczoną moc?? Pytam bo za jakiś czas będę kupował E46/E39 w benzynie i nie chciałbym się wpakować w takie coś bo zależy mi na mocy i osiągach.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif