Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=UG31&mospid=48923&btnr=64_1440&hg=64&fg=05

chodzi o kratki nawiewu boczne (część numer 2 i 3)-wynika zrysunku,ze są one wciskane ale jak i gdzie je najlepiej podważyć,żeby sprawnie i bezpiecznie wyjąć?

Wiem,ze to nie seria 3 ale myślę,że sprawy mają się podobnie.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
W E46 żeby wyciągnąć te kratki nawiewów trzeba zdemontować listwy ozdobne z kokpitu (podważa się jakimś tępym przedmiotem, najlepiej plastikowym i wyskakują z takich zatrzasków) i masz potem dostęp do śrub od tych kratek, odkręcasz i możesz je wyciągnąć, troszkę siły się przyda i nie ciągnij za kratki bo pourywać można, podważyć to można też jakimś tępym przedmiotem, ja podważałem przez przecinak szeroki okręcony grubą szmatą :mrgreen: ale to w E46.
Opublikowano

No właśnie w "1" nie ma żadnych śrub-bankowo-tam wszytsko na zasadzie wciskania ;-)

A co-tez Ci hałasowały?Mi trzeszczy niemiłosiernie ten plastik i zastanawiam sie nad lekarstwem ;-)

p.s.Przy okazji-demontaż tylniej kanapy uskuteczniałeś?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Nie hałasowały, ale tak z ciekawości wyciągałem :norty: no i troszkę przeczyściłem :] może użyj jakiegoś preparatu są różne na rynku i chyba BMW ma taki w swojej ofercie tylko nie pamiętam nazwy, ale czy coś dają to nie wiem :naughty: Pamiętam, też że na łączeniach tych kratek i rur od układu były gąbki może one się jakoś uszkodziły lub przesunęły i teraz plastik o plastik trze - warto sprawdzić.

Natomiast jeśli chodzi o tyną kanapę to w moim coupe normalnie trzeba mocniej szarpnąć i odchodzi siedzisko (trzyma się na dwóch zaczepach) a oparcie normalnie się kładzie i można je wyciągnąć.

Opublikowano
A mi hałasuje ta środkowa kratka....i to tylko jak jest zimny. Zacznie lecieć ciepłe powietrze i sie uspokaja. Ale na zamnym irytuje - coś jakby liść tam wpadł i tak sobie bzyka:)
Opublikowano
Czyli po odryglowaniu tylnich oparć..trzeba je po prostu szarpnąć..?I tak samo postepuje sie z siedziskiem??

MIKE

Opublikowano
No własnie,i tu jest pies pogrzebany-jak dotrzeć do części 7,8,9??? To jest pochowane.

MIKE

Opublikowano

Dostałem się do kanapy-było to banalnie proste.

MAm teraz pytanie innej natury-dwie częsci kanapy są połączone jakby bolcem,i gdzies tam "puka" na nierównościach.Czym to posmarować,przeczyścić,lub czym owinąć aby nie hałasowało?

MIKE