Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Panowie mam taki malutki problemik.Właśnie odebrałem autko od elektronika.Miałem problem z zegarami a mianowicie opadły mi wskazówki paliwa i temperatury wody.A więc tak.Naprawili mi to w jakieś 6 godzin.Wskazówki chodzą ale nie tak jak chodziły np od paliwa przed awarią wskazówka podnosiła się pomału do pewnego momentu i pokazywała mi stan paliwa jaki posiadam w zbiorniku.Natomiast teraz po naprawie wskazówka po przekręceniu kluczyka skacze natychmiastowo jak oszalała i pokazuje mi stan paliwa.Czy ma ktoś takie coś w swoim autku. Edytowane przez kierowcabmw
Opublikowano
Jak dla mnie to znaczy że jest wszystko ok :lol: Mam tak samo
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
A wiec tak.Powodem ze zegary przestały działać było zwarcie.Zakładałem alarm u Pana elektryka który prowadzi warsztat samochodowy (Elektryka -Mechanika Pojazdowa)no i wszystko było ok.Alarm działał bez zarzutu.Ale jak wyjeżdżałem z tego warsztatu poczułem dziwny zapach (takiej spalenizny w aucie)Po przejechaniu 1 km zobaczyłem ze nie pracują mi zegary od paliwa i temperatury wody (więc zawracam do niego)Facet sprawdza i sprawdza no i nic (widzę po nim ze jest zielony w tym temacie).A swąd (bez dymu)tłumaczy ze przy wymianie oleju i filtra jest taki zapach bo przy okazji wymieniałem tam olej i filtr oleju.Jestem u tego faceta jeszcze parę razy przez prawie dwa tygodnie (i nic nie naprawił)Jadę na inny warsztat gdzie po całym dniu facet mówi ze on nie wie co jest grane i tego nie ogarnie.Wiec z pianą na ustach wstawiam autko do Elektronika który zajmuje się przy pomocy unikalnej aparatury laboratoryjnej naprawą elektronicznych urządzeń sterujących miedzy innymi Bosch (Motronic)No i facet ogarnia wszystko (zegary pracują normalnie)a na to wszystko dostaje 6 miesięcy gwarancji.Jest tylko jedno małe ale kosztowało mnie to w tym warsztacie 1000 złotych (przeżyłem szok).A diagnoza jest ze strony tego Pana taka ze Elektryk który zakładał alarm zrobił zwarcie i popalił kable.Do tego dochodź jeszcze fakt ze za założenie alarmu Panu Elektrykowi zapłaciłem 200 złotych.Co mam robić ? Czy jechać z rachunkiem do Pana Elektryka.Doradźcie mi Panowie jak możecie. :modlitwa:
Opublikowano
Zapytaj tego elektronika czy jest w stanie dac Ci jakas opinie albo opis usterki na pismie i/lub opis prac jakie byly wykonane przez niego+ oczywiscie fakture. Za te 1000PLN to powinien cos Ci naskrobac. Z tym jedz do tego magika, ktory zrobil Ci zwarcie i zadzaj zwrotu pieniedzy tzn tego 1000PLN ktore musiales wydac zeby poprawic jego papranine. Jak facet bedzie sie rzucal a pewnie bedzie to grzecznie mu wyjasnisz ze chcesz sprawe zlatwic ugodowo bez dodatkowych kosztow dla niego. Mozesz pojsc do byle jakiej kancelarii adwokackiej i zapytac ile by wzieli za wyslanie mu w Twoim imieniu przedsadowego wezwania do zaplaty. Tylko skasuja Cie za udzielenie pelnomocnictwa okolo 100PLN lub moze mniej za jednorazowe. To moze pomoc. Jesli nie to przelicz z adwokatem czy oplaca Ci sie sadzic i jak on to widzi. W kazdym razie nie odpuszczaj dopoki sie oplaca. Najlepiej jakbys mial jakiegos znajomego prawnika to by Ci chociaz doradzil za darmo co do goscia napisac. Pozdrawiam i powodzenia
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Mam fakturę.Na fakturze napisane jest (Naprawa układu zasilania zestawu wskaźników-brak sygnału temperatury silnika i poziomu paliwa.Natomiast nie mam żadnego rachunku na wykonanie założenia alarmu u Pana Elektryka.
Opublikowano
Mam fakture˛.Na fakturze napisane jest (Naprawa uk?adu zasilania zestawu wskaz´ników-brak sygna?u temperatury silnika i poziomu paliwa.Natomiast nie mam z˙adnego rachunku na wykonanie za?oz˙enia alarmu u Pana Elektryka.

No to gorzej ale nie beznadziejnie. Podjedz najpierw do tego elektryka papraka i jak najmilej mozesz (nie wspominajac nic o awarii) popros o fakture. Ze jednak potrzebujesz bo zwrot podatku itp itd a poza tym ubezpieczenie etc. Musisz dobrze to zagrac zeby nic nie podejrzewal. Potem pogadaj z tym elektronikiem, ktory to naprawil zeby napisal Ci jakas opinie. Jak jest uczciwy co czasem sie zdarza to nie powinno byc z tym problemu szczegolnie jesli sam stwierdzil ze przyczyna usterki bylo zwarcie powstale przy montowaniu alarmu. Nie odpuszczaj :cool2:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisze, dobrze by było abyś się poradził kogoś co ma bardziej prawo obcykane ale takich cyrków wiadomo że robić nie można jak zrobił ten od alarmu :? Teoretycznie wszystko co się stało jest tylko jego winą i on powinien koszta pokryć skoro sam nie był w stanie usunąć usterki.

Hmmmm w sumie trochę dużo skasował od Ciebie ten elektronik, nie wiem co tam dokładnie powymieniał, ale co ten typ od alarmu na podłączał że zegary popaliło :jawdrop: :duh:

A co do samej wskazówki-u mnie momentalnie w pion idzie to masz pewnie git-masz gwarancje to jak coś to Ci to zrobi.

Opublikowano (edytowane)

Jedz do paproka i popros o fakture czy rachunek bo bedzie Ci potzrebny bo np pozyczyles kase od ojca i msuisz mu pokazac ile to kosztowalo. A jesli spyta o zegray powiedz ze jakis kabelek sie rozlaczyl za zegarami czy cos w tym stylu, nie odzywaj sie ze ktos to naprawial tylko ze sam doszedles wtedy nic nie powinien podejrzewac. Nastepnie jedz do tego co po nim naparawial xzegary i popros o opinie na ten temat a potem zalatwiaj z tamtym gosciem zeby oddal kase bo jak nie to pojdziesz do rzecznika praw i konsumentow :) Powodzenia :wink:

Zapraszamy na nowe forum o BMW www.bmw-fans.pl

Edytowane przez marcingwr

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

Opublikowano

nastepnym razem przy problemach z zegarami zapraszam do mnie gmelektronik.pl. U mnie wymianilbym Ci licznik na nowy i zprogramowal wszystko, koszt nie przekroczylby 400 zł. Szok tamta cena!

P.S. Pozdaj do publicznej wiadomosci nazwe i adres tego magika co Ci zakladal alarm.

Nie ma rzeczy niemożliwych, tylko ludzie którzy nie chcą tego zrobić.