Skocz do zawartości

Problem z lewarkiem zmiany biegów,,nie odbija piąty bieg''

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z drążkiem zmiany biegów w mojej e39. Kiedy wyciągam bieg z piątki na luz to drążek pozostaje w pozycji wychylonej w prawo, nie odbija do środka (w pozycję ,,luz’’ ).i zamiast trzeciego biegu przy redukcji czasem wchodzi mi piątka.. Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem ?jak go rozwiązać..?? Znalazłem tylko jeden post na ten temat ale nic konkretnego nikt tam nie napisał.. Więc może tu znajdę pomoc

Opublikowano

znajdź oznaczenie swojej skrzyni

i wpisz w google

na stronach w USA jest sporo materiału o tym,

co jest grane i dlaczego,

w lato też tak masz?

czy tylko zimą?

możesz profilaktycznie zmienić olej w skrzyni choć on ma mały związek z tą sprawą...

a przypadłość dość czesta,

Opublikowano
dzięki Pete za linka..widzę tam dwie wersje jakaś sprężynka z boku skrzyni druga wersja trzeba rozkręcać skrzynię i tam szukać ale nic konkretnego nie pisze.. Czy ktoś na tamtym wątku naprawił ten problem ..czy Ty naprawiłeś swoje auto??? czy tak jak tamten post się kończy wszyscy koledzy się do tego ..przyzwyczaili'' i tak jeżdżą...?
Opublikowano
dzięki Pete za linka..widzę tam dwie wersje jakaś sprężynka z boku skrzyni druga wersja trzeba rozkręcać skrzynię i tam szukać ale nic konkretnego nie pisze..?

Nie trzeba rozkrecac skrzyni tylko trzeba wyciagnac skrzynie zeby moc sie do tej sprezynki dostac... przynajmniej takie jest moje zrozumienie.