Skocz do zawartości

Dziwne stukanie przy dodawaniu i puszczaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moj problem polega na tym ze przy ruszaniu i podczas jazdy(przy gwaltownym puszczeniu gazu) slychac gluche pukniecie w tylnej czesci auta po wizycie na kanale nic nie znalazlem poducha pod skrzynia dobra krzyzaki maja delikatny luz a z teg co wiem przy krzyzakach byl by metaliczny dzwiek ..... wiec co to moze byc.... i jak to sprawdzic ???
Opublikowano
Mogą być tuleje /sprawdzisz z kanału za pomocą łoma/ , stabilizator /test podobny do poprzedniego/ lub górne poduchy amorów /zdjąć oparcie kanapy/. Kto szuka ten znajdzie - ja miałem to ostatnie, a wszyscy przeglądacze kanałowi trzepali mi autem i grupowo twierdzili że zawieszenie mam wzorcowe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak pisze fiona sprawdz poduszki amorkow ta guma lubi sie odkleic od metalu.Na allegro mozna kupić poduszki do e34 z troche inną konstrukcją i ten problem nie występuje.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
trzeba bedzie sprawdzic :) bo ostatnio naciskalem na tyl samochodu i wlasnie bylo slychac ten gluchy dzwiek tylko ze o wiele slabszy.... wiec bardzo mozliwe ze to poduszka
Opublikowano

Witam,

Mozesz sprawdzic w jakim stanie sa przeguby i polos.

Gdy beda zuzyte, chwytajac za polos wyczujesz nadmierny luz.

Uzywana polos wraz z przegubami to koszt ok 150zl.

Pare dni temu urwalem przegub zewnetrzny. Przy wbijaniu wstecznego, jedynki, rowniez redukcji biegow (zwlaszcza w ostatniej fazie puszczania sprzegla) bylo slychac gluche pukniecie dochodzace z tylniej czesci samochodu...

pozdrawiam:)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Tuleje belki do wymiany. Wrzuć jedynkę ( jeśli automat to na P ) i poruszaj autem do przodu i do tyłu a zobaczysz jak belka stuka. Jeśli nie to przeguby półosi albo przegub wału.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań