Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HEJ

ponoc najlepsze sa te oryginalne z aso ale to tez inny koszt

ja kupilem tez przez allegro tarcze ATE i po kilku tusiacach km sie powyginaly

zmienilem na zimmermany i na razei jest ok

pozdr

Opublikowano
dokładnie a ate nie mają zbyt dobrej opini (lubią się giąc bez powodu)

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
Na ate zrobiłem ze 2.5-3tyś i poszły do kosza,więc je sobie odpuść,teraz mam zimmermanany sport,zrobiłem kilka tyś i jak na razie jest O.k
Opublikowano
Mam zamiar wymienić tarcze przednie co sądzicie o tarczach firmy ATE

http://moto.allegro.pl/item528958532_tarcze_hamulcowe_ate_przednie_bmw_e39.html

Jakie polecacie ?

sam powoli sie rozgladam za tarczami i czytam o nich,w poprzednich beemach zawsze mialem problemy z tarczami zakladalem rozne ale nigdy orginalow duzo ludzi poleca brembo ,maja duzo pozytywnych opini,szukalem ich w sklepach sa ale w cenie niewiele nizszych od orginalow u dilera na zlotowki to ok130zl(320)wiec chyba prosty wybor
Opublikowano

ale jak u dilera kusztują 320 to nie ma nad czym się zastanawiać

dzięki za pomoc

pozdro!

Opublikowano
tak cena jest za dwie przednie P i L
sory za szybko pisze to roznica w cenie (oryginal w salonie 1234 sek) a brembo w sklepie 1070 kr sztuka mialem na mysli roznice w cenie ok 120zl wiecej za oryginaly (dwie)
Opublikowano

Jakie polecacie ?

Witaj, 3/4 tarcz sprzedawanych na Allegro to szajs którego nie da się reklamować bo sprzedawca wystawi się d... Miałem tarcze ATE ze sklepu przy wymianie w 520i zrobiłem tak: dokładnie wyczyściłem zaciski, założyłem nowe gumki na cylinderki (opis zresztą jest na forum), wyczyściłem piastę, założyłem nowe klocki i tak jeżdziłem bez szaleństw przez jakieś 500 km do czasu jak raz musiałem gwałtownie przyhamować ze 110 do prawie 0, bo mi baba włączyła się z prawej po czym zaczęło telepotać kierownicą przy hamowaniu, Tarcze oddałem do reklamacji po jakiś 3 tygodniach otrzymałem diagnozę że spaliłem tarcze bo źle zostały zamontowane i miałem niewłaściwe klocki cóż też ATE, najlepsze było te że wymiana byłą na wlasną rękę, a nie w warsztacie i co i du... kasy nie oddali, tarcze oddalem na złom za flaszke.

Z tego co się orientuję w 3.0d tarcze mają średnicę 324 mm a nie 296 :) więc te nie podejdą sprzedawca wprowadza w błąd kupujących.

brokat_
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
296 mm jest w 530d przed liftem

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Jakie polecacie ?

Witaj, 3/4 tarcz sprzedawanych na Allegro to szajs którego nie da się reklamować bo sprzedawca wystawi się d... Miałem tarcze ATE ze sklepu przy wymianie w 520i zrobiłem tak: dokładnie wyczyściłem zaciski, założyłem nowe gumki na cylinderki (opis zresztą jest na forum), wyczyściłem piastę, założyłem nowe klocki i tak jeżdziłem bez szaleństw przez jakieś 500 km do czasu jak raz musiałem gwałtownie przyhamować ze 110 do prawie 0, bo mi baba włączyła się z prawej po czym zaczęło telepotać kierownicą przy hamowaniu, Tarcze oddałem do reklamacji po jakiś 3 tygodniach otrzymałem diagnozę że spaliłem tarcze bo źle zostały zamontowane i miałem niewłaściwe klocki cóż też ATE, najlepsze było te że wymiana byłą na wlasną rękę, a nie w warsztacie i co i du... kasy nie oddali, tarcze oddalem na złom za flaszke.

Mam identyczna sytuacje. Dobrze ze kupowalem w hurtowni i moze reklamacja przejdzie. Musze jeszcze sprawdzic czy na pewno tarcze sa krzywe. Na jakie zmieniles?

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

Jakie polecacie ?

Mam identyczna sytuacje. Dobrze ze kupowalem w hurtowni i moze reklamacja przejdzie. Musze jeszcze sprawdzic czy na pewno tarcze sa krzywe. Na jakie zmieniles?

FEBI i spokoj był, auto sprzedałem a nowy właściciel mów że zaczeło mu telepotać kierownicą jak hamuje ze 120 do 80 km/h no jak jeżdził jak wariat ja na FEBI zrobiłem jakies 16 tys i luz nic się nie działo. Co do tarcz to bardzo łatwo je załątwić na nie nie ma reguły.

brokat_
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, po zakupie auta okazało się, ze pomimo dobrego wizualnego stan tarcz z przednich i tylnych wszystkie muszę wymienić. Przednie po rozgrzaniu bily a tylne debil wsadził niewentylowane przez co moglem sie zabić:) (prawie wypad tłoczek;) ) Przód wyposażyłem w zimmermany sport , tyl w zimmermany coat. Zimmermany sport zabezpieczyłem farbą do tłumików na wzór zabezpieczenia "coat".

Jeżeli chodzi o wichrowanie tarcz, to zwykle dzieje się to w obecnych czasach na myjniach!!!!!!!! Jeżeli jedziecie umyć auto na myjni, gdzie wykorzystywana jest myjka karcher, nie wolno jechać tama z tzw. z biegu! Moj szwagier w golfie przez 200 000km przebiegu wymienił 9 kompletów:) Od czasu jak myje na zimno to nie ma problemu... Ja tez ;)

KORZYSTASZ Z WIEDZY BMW KLUB POLSKA? PODZIEL SIĘ WIEDZĄ Z KLUBEM !