Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wspomaganie działało idealnie czichutko.

Byłem zmuszony zmienić maglownicę i po tym fakcie podczas kręcenia kierą wspomaganie zaczęło chałasować. Dzieje sie to tylko podczas obracanie kierownicą. Jeździłem tak kolo miesiąca.

Pewnego razu zgasiłem silnik i gdy za chwilę odpaliłem wspomagania już nie było.

Jeżdziłem tak kilka dni. Olej zaczął cieknąć po zbiorniczku i delikatnie na wyjściu z pompy.

Wyjąłem magiel i zastanawia mnie jedna rzecz.

W starej ciągnąc za drążki przekładnia ładnie pracowała a w tej co zdemontowałem nie da sie tego zrobić. Stawia jakieś opory. Proszę o radę.

Opublikowano
magiel masz pewnie stary z innego bmw i to dlatego nalezalo go oddac do naprawy koszt okolo 300 -350 zł wiec moim zdaniem nie oplaca sie go wymieniac bo teraz mogles zajechac pompe u mnie w silnikuy M43 jest pompa lopatkowa juz ja rozbieralem i naprawde nie ma sie tam co zepsuc chyba ze jakis syf sie tam dostanie to jest bardzo prosta konstrukcja inna dobra pompa na allegro okolo 150 zl no i magiel oddaj do przegladu i bedziesz napewno zadowolony
jedynakk
Opublikowano

Ok.

Dobry magiel powinien w miarę lekko się kręcić czy wcale nie dasię nim przekręcić palcami w miejscu gdzie wychodzi końcówka na kolumnę.

Oczywiście na sucho bez oleju na stole.

Mam wrażenie jakby maglownica się zatarła bo żeby ją przekręcić trzeba założyć klucz rękami się nie da.

Opublikowano
Ja mogę tylko tyle dodać nie jeździć na wycieku zrób coś z tym szybko bo może cie spotkać niespodzianka ja miałem wyciek oleju z pompy pasek rozrzucał olej po całym silniku i w dodatku sie ślizgał. Przez co alternator mi nie ładował akumulator pewnego dnia zgasiłem bete i już nie odpaliłem.... Nowy akumulator siadł