Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

tak się złożyło że stałem się pomocnikiem przy zakupie auta - e34 tds w automacie.

Pomagałem sąsiadowi :oops: - więc sprawa jeszcze bardziej szczypie.

Ale do rzeczy.

Autko dzisiaj rano po przejechaniu koło 20 km jakby przestało reagować na naciskanie pedału gazu, dokładniej przestało jechać po wrzuceniu D.

Na N lub P wydaje się jakby normalnie reagował, natomiast po włączeniu D auto poprostu zaczyna się toczyć - naciskanie pedału nic nie daje :jawdrop:

Sytuacja ta trwała koło 2 godzin - po takim czasie jakby samo ustąpiło i normalnie pojechał....

Zadzwoniliśmy do poprzedniego właściciela aon na to że jemu też to się zdarzyło kilka razy :evil: - oczywiście przy kupnie nic nie powiedział.

Poradzcie co z tym zrobić - czy to może być kosztowna sprawa ??

Przeszła mi też przez głowę myśl że może "odstąpić od umowy" - oddać auto i odebrac kasę - bo taka usterka juz po pierwszej nocy :nienie:

Jak wygląda taki zwrot w świetle prawa ?

Napiszcie co o tym myślicie, dzwoniłem do kilku "serwisów, ale rewelacji nie powiedzieli - trzeba przyjechać , zobaczyć :?

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....
Opublikowano
a jak tam jest w umowie? jakie punkty sa? za wady ukryte itp sprzedajacy nie odpowiada ? nie wiem czy jest okreslony czas na odstapienie od umowy ? on moze sie wyprzec ze mu zawsze dzialalo, a przy okazji czy czasami szkrzynia wtedy nie pracuje w trybie awaryjnym i samochod rusza z 3 biegu, dajesz mu gazu a on powoli reaguje gdyz ma wysoki bieg,
Opublikowano

kurcze, nie wiem czy ma eml...... czy mozna to jakoś organoleptycznie sprawdzić ?

- żadna kontrolka przy okazji się nie zapala.....

Opublikowano
czy czasami szkrzynia wtedy nie pracuje w trybie awaryjnym i samochod rusza z 3 biegu, dajesz mu gazu a on powoli reaguje gdyz ma wysoki bieg

właśnie nie, naciskanie gazu nie przynosi żadnego skutku - poprostu się toczy.

Aha powtórzyło się to drugi raz już dzisiaj :duh:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam ponownie,

troche to trwało, ale udało się.... :) naprawione

winna była wtyczka pompy wtryskowej - po przeczyszczeniu i zakonserwowaniu auto nabrało nowej formy :norty:

Piszę to bo może komuś się przyda.

pozdrawiam