Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przerabialiśmy to niew, co nie ;)

Z "małym" kompem albo się tego nie da albo trzeba to onaczej "ugryść" ... ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Przerabialiśmy to niew, co nie ;)

Z "małym" kompem albo się tego nie da albo trzeba to onaczej "ugryść" ... ;)

Nie wiem czy dotarliscie do tego ->

http://www.bmwtips.com/tipsntricks/tips_pages/exploring528OBC.htm

znalazlem to jakis czas temu - moze cos pomoze???

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Niew chłopaku!

Jak Ci się nie uda po tym jak napisze Ci instrukcję step by step będe Ci chyba musiał to pokazać na żywo :wink: .

Wsiadasz do samochodu.

Lewą reką dotykasz guziczka od kasowania dziennego przebiegu. Wciskasz go i trzymasz przez jakies 5 sekund

Na wyświetlaczu przebiegu pojawia się napis: test.

Guziczkiem od przebiegu wciskając go i puszczając ustawiasz na wyświetlaczu numerek 19.

Zaczyna Ci na zmiane pokazywać się napis on i napis off.

Musisz tak wycyrklować żeby przytrzymać pokrętło od przebiegu w momencie zapalenia się napisu off i wtedy przytrzymac go przez kilka sekund.

Kompouter odblokowany.

Mozesz się bawić.

Powodzenia :D

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Niew chłopaku!

Jak Ci się nie uda po tym jak napisze Ci instrukcję step by step będe Ci chyba musiał to pokazać na żywo :wink: .

Wsiadasz do samochodu.

Lewą reką dotykasz guziczka od kasowania dziennego przebiegu. Wciskasz go i trzymasz przez jakies 5 sekund

Na wyświetlaczu przebiegu pojawia się napis: test.

Guziczkiem od przebiegu wciskając go i puszczając ustawiasz na wyświetlaczu numerek 19.

Zaczyna Ci na zmiane pokazywać się napis on i napis off.

Musisz tak wycyrklować żeby przytrzymać pokrętło od przebiegu w momencie zapalenia się napisu off i wtedy przytrzymac go przez kilka sekund.

Kompouter odblokowany.

Mozesz się bawić.

Powodzenia :D

Z tego co doczytalem w angielskim opisie, to krytyczna sprawa jest

timing operacji i zapewne wymaga pewnej wprawy :)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Udało mi sie ruszyć OBC...Jak odblokowałem 19' to działa u mnie test 2 :mrgreen: Ale jazda:)...wskazówki szaleją na maxa i wszystkie kontrolki się zapalają, włącznie z tempomatem którego nie mam :duh:

Coś nie chce ruszyć reszta testów...

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Udało mi sie ruszyć OBC...Jak odblokowałem 19' to działa u mnie test 2 :mrgreen: Ale jazda:)...wskazówki szaleją na maxa i wszystkie kontrolki się zapalają, włącznie z tempomatem którego nie mam :duh:

To nie wiem czy odblokowałeś na pewno? Bo u mnie było tak, że test zegarów robiłem bez odblokowania tych testów, czyli test1 i test2(test zegarów) robiłem bez odblokowania w teście19. Jeśli odblokujesz 19 wszystko ruszy :) Wiem bo test zegarów robiłem zaraz jak kupiłem samochód natomiast reszta testów nie ruszała, a dziś po odblokowaniu 19 wszystko pieknie ruszyło.

Opublikowano

To nie wiem czy odblokowałeś na pewno? Bo u mnie było tak, że test zegarów robiłem bez odblokowania tych testów, czyli test1 i test2(test zegarów) robiłem bez odblokowania w teście19. Jeśli odblokujesz 19 wszystko ruszy :) Wiem bo test zegarów robiłem zaraz jak kupiłem samochód natomiast reszta testów nie ruszała, a dziś po odblokowaniu 19 wszystko pieknie ruszyło.

U mnie hula pieknie :cool2: wszystko , a jedna z kontrolek tez mi swieci czego nie posiadam, to poziomowanie :?:

Chetnie jeszcze jakies ukryte mozliwosci wykorzystam, nie wiem co to za funkcja glosnosci od "-9" do "+9" (radio business) ,moze ktos wie.

• 1 rok później...
Opublikowano

jznam tez ciekawy trick.wloz kluczyk to zamka od drzwi kierowcy w kierunku otwierania i trzymaj go w takiej pozycji jakies 3-4 sec.otworza ci sie wszytski szyby w auciie.jezeli zrobisz to na odwrot,czyli przytrzymasz kluczyc w pozycji zamykania drzwi to wszytki szyby ci sie zankna.funkcja jest przydatna szczegolnie w lato,kiedy masz pootwierane szyby i nie chcesz po kolei ich zamykac.przekrecasz kluczyk i w pare sekund sie wszystkie zamykaja.

ta fonkacja dziala we wszystkich modelach e39

dobrej zabawy

pzdr

Opublikowano
A po co wkładać kluczyk do zamka, skoro ten trick działa z pilota. Przytrzymuję dłużej klawisz zamykania i też sie zamykają :cool2:
Opublikowano
to nie zaden trick tylko zwykłe domykanie z pilota :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa