Skocz do zawartości

520 E39 pompa abs buczy i ciagle działa. Abs Asc swieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:) E39 520 96r.

To mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość :) szukałem na forum ale nic nie ma na ten temat " buczenie pompy i nie wyłaczania sie"

Dzisiaj poszłem troszke bokiem :nienie: i zapaliły sie ABS i ASC po jakims czasie zauwazyłem a raczej usłyszałem dziwne buczenie po zdiagnozowaniu miejsca okazało sie że to pompa przy ABS non stop działa i do tego buczy, wyłaczenie zapłonu -nadal działa :?:

Dopiero odłaczenie akumulatora pomogło( musiałem jechac wiec podłaczyłem aku ) potem odłaczyłem wtyczke od ABS (taka duza podobna do euro :) ) i pojechałem dalej, ciagle swieci abs i tsc.

Koncówka na ABS nr 000

Czyzby pompa ? ale działa tylko buczy a moze czujniki Abs padły i ciagle podają sygnał do pompy i ona działa?tylko dlaczego po wyłaczeniu zapłonu? :?

Prosze o wskazówki i ewentualne sugestie naprawy

Dziekuje z góry

Opublikowano
Umyłem podwozie auta i pompa zaczeła działąc normalnie :) a nastepnie błedy same się skasowały z deski, wszystki działa normalnie :lol: nie ma to jak samo-naprawiajaca sie bemka :P
Opublikowano
ja mam problem z abs, wlacza sie w momecie nawet delikatnego dotkniecia pedalu. a diagnoza jest nastepujaca:) łożyska w kolach, mianowicie na nich sa pierscienie abs, i u mnie akurat one zardzewialy i czujnik nie wykrywa toczenia sie kola. wymienilem jedno tylne lewe(predkosciomierz padl:) i teraz musze wymienic przednie prawe, warto sprawdzic moze to to
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam mam e39 528 96r.

Mam to już 3 raz w tamtym roku tez mi pompa działała nawet po wyłączeniu zapłonu brzęczała, buczała - cały czas działała, odłączyłem wtyczkę od pompy i jeździłem ale później po paru dniach podłączyłem znowu wtyczkę ku mojemu zaskoczeniu pompa nie brzęczała i błędy same zniknęły i abs i asc zaczęły działać przez rok miałem spokój. Tydzień temu znowu zaświeciły sie abs i asc i po zgaszeniu silnika pompa dalej pracowała ale po dwóch dniach znowu zaczęło wszystko działać normalnie. Wczoraj w nocy znowu od razu po ruszeniu migną asc i już został i pali się do teraz i tradycyjnie pompa brzęczy- działa nawet po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Odłączyłem wtyczkę od pompy abs i teraz jeżdżę bez abs i asc i nie wiem w czym możne być problem.

Może ktoś mi pomoc?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. kupiłem wczoraj e39 i też ciagle buczy i myślałe że to webasto, a buczy tak:

mam diagnoze a ASO z 11.2009r. że to dwa czujniki prawy tył i lewy przód, jednak dzisiaj przestał działać prędkościomierz który działa od lewego tylnego czujnika. I całą noc mi dzisiejszą chodziła i rano dalej chodziła przez co padł mi akumulator... Co z tym zrobić?

Opublikowano (edytowane)
Też miałam buczącą pompę przy skręcaniu, niestety zakończyło się to sporym kosztem wymiany. Ona na początku mi buczała i też działała ale z czasem było coraz gorzej. Nie chciałam kupować taniej chińskiej pompy, bałam się, że to będzie na chwilę. W inter carsie można kupić nie drogo regenerowaną ale kolega mi odradził, ja kupiłam nowy oryginał. Kontrolki od abs i asc czasami zapalają się z zupełnie błahego powodu, sprawdź czujnik w kole. Edytowane przez PannaMarianna
Opublikowano

witam

MIAŁEM PODOBNY PROBLEM.U MNIE NAJPIERW ZAŚWIECAŁO SIĘ SAMO ASC ALE TYLKO W TYM CZASIE JAK NA DROGACH BYŁO DUŻO ŚNIEGU I BYŁ MRÓZ PO UMYCIU AUTA OCZYWISCIE WSZYSTKO WRACAŁO DO NORMY MYŚLAŁEM ZE TO ZE WZGLEDU NA OBLODZENIE CZUJNIKÓW,ALE PO PEWNYM CZASIE NIE SWIECIŁO SIĘ JUZ SAMO ASC ALE I ABS I PO WYŁACZENIU ZAPŁONU POMPA CAŁY CZAS DZIAŁAŁA WIEC ODLACZYŁEM JA I POJECHALEM DO MECHANIKA.MECHANIK PO PODŁACZENIU DO KOMPA STWIERDZIL ZE LEPIEJ KUPIC DRUGA POMPE BO JEJ NAPRAWA BEDZIE KOSZTOWALA 200ZŁ WIĘC KUPIŁEM DRUGĄ NA ALLEGRO W BARDZO DOBRYM STANIE ZA 150ZL I TO SAMO.POJECHALEM WIEC DO ELEKTROMECHANIKA OKAZAŁO SIĘ ZE POMPA JEST DOBRA A PROBLEM BYŁ W KOSTCE KTÓRA SIE Z GRZAŁA I ROBIŁA ZWARCIE I SWIECIŁO SIE ASC I ABS.PO WYMIANIE KOSTKI WSZYSTKO JEST OK A DRUGA POMPA BYŁA NIE POTRZEBNA.WIĘC JESLI KTOS POTRZEBUJE POMPY TO PISZCIE

POZDRAWIAM

Opublikowano
Kolego proponuje wyłączyć ''Caps Lock'', ma on inne zadanie w formułowaniu postów :wink: