Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

mam problem z drzwiami, mianowicie ciagne za klamke a drzwi nie zawsze sie otwieraja, czasem sie otworza ale po pociagnieciu za klamke w pewnym momencie czuc opor, czasem jest tak ze nie czuc zadnego oporu ale drzwi sie nie otwieraja...dajcie jakies wskazowki bo pierwszy raz mam taki nietypowy problem i wczesniej nie przerabialem tego tematu :(

Opublikowano

Panowie a gdzie to trzeba siknąć WD40 aby zadziałało?

Drzwi otwieram od środka na zewnątrz na klamce nie czuje żadnego oporu podejrzewałem że coś mechanicznego nawaliło

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam przylaczam sie do tematu. Mam podobny problem. Jak ciagne za zewnetrzna klamke to praktycznie nie czuc zadnego oporu. Gdy docisne drzwi i pociagne wtedy dziala lepiej. Regulacja docisniecia szyby do uszczelki nie wiele daje. Gdy szyba jest opuszczona wszystko dzila znacznie lepiej. Na wewnetrznej klamce jest odwrotnie. Jest wiekszy opor i czasami jak sie pociagnie to jest wrazenie, ze zaraz sie ta klameczka urwie bo nie daje rady i praktycznie juz jak jest na maksa pociagnieta to slychac jakby nawet lekki strzal i drzwi sie otwieraja. Jest to strasznie irytujace. Moze ktos mial podobny problem? jutro wypsikam wd i zobacze czy to cos pomoze.
Opublikowano
Jezeli nie czujesz absolutnie zadnego oporu tzn, ze poszla Ci klamka i tzeba ja wymienic. Tak bylo kiedys u mnie. Popsikalem po zamku, po takiej sprezynie i po klamce od srodka bo akurat mam zdjete boczki. A takze od zewnatrz na bebenku tez pospikalem. Praktycznie wszedzie popsikalem :). Zdziwilem sie - teraz jest o niebo lepiej :). Ale moze komus nie pomoglo psikanie i sie wypowie?
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Problem z otwieraniem drzwi sie powtarza. Zauwazylem ze dzrwi po pociagnieci za klamke praktrycznie w ogole nie odbija. Moze by trzeba bylo wymienic zamek albo oczyscic go tylko? A moze ktos ma inne rozwiaznie?