Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc! ile tak naprawde ma bak paliwa w E36/316.Moze to smieszne pytanie ale nigdzie nie moge znaleść takiej informacji.
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
w katalogu jest podane 65 litrow. W wersji Compact 52 litry
Opublikowano
ale malutki :>

Co ciekawe w M3 jest taki sam :D

Opublikowano

Malutki :?:

A kiedy zantakowaliście do pełna swoje 100l baki?? :norty: :twisted2:

Jak dla mnie 60 literków jest w sam raz :mrgreen:

Opublikowano

Jak dla mnie 60 literków jest w sam raz :mrgreen:

Ja zawsze tankuje do pelna :mrgreen: Co ciekawe bak za 300 zl starcza mi srednio na 400 km :roll2:

Opublikowano

Malutki :?:

jak wspomnialem wyzej - rzadko sie to zdarza :D

bak za 400+pln boli, oj boli :)

a ze latwiej wydac 4 razy 100pln niz raz 400... ;)

Ja zawsze tankuje do pelna :mrgreen: Co ciekawe bak za 300 zl starcza mi srednio na 400 km :roll2:

300? to ile masz w osemie? ~70l

Opublikowano

No to jest tez ciekawe rowniez dla mnie. Bak mam 90 litrow, ale jeszcze nigdy nie zdazylo mi sie tyle zatankowac. Jak podjezdzam pod dystrybutor i mam rezerwe (10 l) to srednio tankuje 75 litrow. Moj rekord to 79 litrow.

Opublikowano
jestes pewny tych 65 litrów?

Patrzylem dla pewnosci w dwoch katalogach samochody swiata 93 i 96

i jest na bank 65 litrow

Opublikowano

No to jest tez ciekawe rowniez dla mnie. Bak mam 90 litrow, ale jeszcze nigdy nie zdazylo mi sie tyle zatankowac. Jak podjezdzam pod dystrybutor i mam rezerwe (10 l) to srednio tankuje 75 litrow. Moj rekord to 79 litrow.

hmmm mnie tez to jakis czas temu spotkalo, z tym, ze od dlugiego okresu mam zwalona wskazowke paliwa, wiec na dobra sprawe nie wiedzialem czy kiedy juz myslalem ze sie konczy waha to naprawde sie konczyla czy bylo tam jeszcze z 20l.. bo tez nie dobijalem do 100 tylko jakies 75-80 wchodzilo... podejrzewalem ze gdzies huknalem i bak wgniotlem, ale dowiem sie tego jak zaloze nowa deske rozdzielcza z dzialajacymi dobrze wskaznikami :P

Opublikowano
a powiedzcie jaka jest rezerwa w e36 316 wie ktos ?bo mam dziwne zjawisko gdy sobie tak jade i wkoncu zaswieci sie rezerwa i troszke na niej pojade i nastepuje czas tankowania to strasznie mnie to dziwi.leje za 20zl i nic skazowka stoi w tym samym miejscu jad doleje za kolejne 10-lub 20zeta dopiero skacze niedalego 15.czy tak ma byc .ile moge jechac jak sie zapali rezerwa??dodam ze spokojana jazda,bo nigdy nie wyjedzalem do konca ale chce wiedziec .pozdro
Opublikowano
Ja ostatnio zrobiłem ok 40 km na ciągle palącej sie rezerwie, czyli powinno zostać niewiele w baku. Ku mojemu zdziwieniu zatankowałem na stacji tylko 58l ciuteńkę nawet przelewając. Czy to możliwe aby wskaźnik tak oszukiwał. To by znaczyło, że włącza mi rezerwę jak w baku mam jeszcze 24-25 litrów :shock:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja robie zazwyczaj do 60-65km na rezerwie i jeszce nigdy nie wlalem wiecej jak 62l do pełna. Wskazówka wtedy praktycznie się zlewa z poziomem ZERO wskaźnika albo nawet jest o włos niżej.
Opublikowano
Ja wczoraj na rezerwie zrobiłem ok. 80km w trasie, myśle że jadąc spokojnie ok 100km można zrobić bo w e34 rezerwy jest ok 8l. Ogólnie jest przyjęte że rezerwa to min 10% pojemności baku czyli w e36 min 6l, ale myśle że jest napewno więcej, dla pewności wystarczy zerknąć do instrukcji

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
W E36 napewno rezerwa ma więcej niż 6 litrów, ja ostatnio na rezerwie przejechałem ponad 30km, po czym dotankowałem 25l i wskazówka wyszła za połowę, czyli jeszcze musiało być wiecej niż 5l.
Opublikowano

chłopaki ale mój wskaznik jest wyskalowany w litrach !

i tam pisze 65

to u kolegi tez powinien byc taki sam wskaznik co nie ??

powinno ci pisac na desce

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

tak na moje oko to Wy nie wiecie jak co jaki może być ból po odjechaniu ze stacji

teraz gdy mam mniej roboty to zostawiam tak po 450zł gdy tankuje koparkę, a często się też zdarza że odrazu tankuje też Sprintera i zostawiam ok. 600zł, ale jeszcze dwa lata temu zostawiałem tam nawet po 1600zł za jednym zamachem, ładowałem 200l beczki na samochód tankowałem i jechałem zatankować koparkę, ale to było kiedyś gdy jeszcze miałem operatora i koparka chodziła po 14h dziennie

P.S ale największy ból sprawia mi to ze koparka potrafi spalić cały bak w ciągu jednego dnia (130l) :cry2:

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Ja zawsze tankuje do pelna Co ciekawe bak za 300 zl starcza mi srednio na 400 km

To jest dopiero przyjemność z jazdy! (Freude am fahren)

Opublikowano
tak na moje oko to Wy nie wiecie jak co jaki może być ból po odjechaniu ze stacji

teraz gdy mam mniej roboty to zostawiam tak po 450zł gdy tankuje koparkę, a często się też zdarza że odrazu tankuje też Sprintera i zostawiam ok. 600zł, ale jeszcze dwa lata temu zostawiałem tam nawet po 1600zł za jednym zamachem, ładowałem 200l beczki na samochód tankowałem i jechałem zatankować koparkę, ale to było kiedyś gdy jeszcze miałem operatora i koparka chodziła po 14h dziennie

P.S ale największy ból sprawia mi to ze koparka potrafi spalić cały bak w ciągu jednego dnia (130l) :cry2:

kurde, czekam az ktos sie pochwali ze ma tate pilota i opowie o tankowaniu jumbo jeta :)

Ja zawsze tankuje do pelna Co ciekawe bak za 300 zl starcza mi srednio na 400 km

To jest dopiero przyjemność z jazdy! (Freude am fahren)

wiesz powiem ci ze podchodze do tego roznie.. zazwyczaj jak tankuje do pelna to po 3 dniach juz nie mam pol baku :) a jak zatankuje pol baku to na tym pol moge jezdzic i jezdzic... dzialanie psychologiczne wychylonej wskazowki w sensie 'e, mam caly bak' jest straszeczne :)

Opublikowano

A powiedzcie mi czy przy takiej jezdzie na rezerwie,

mozna doprowadzic pompe paliwa do zatarcia.Pytam ,gdyz wymienialem ostatnio pompe w 318-tce mojej zony i mechanik powiedzial, ze najprawdopodobniej mala ilosc paliwa w zbiorniku przyczynila sie znacznie do zatarcia pompy.

Opublikowano
A powiedzcie mi czy przy takiej jezdzie na rezerwie,

mozna doprowadzic pompe paliwa do zatarcia.Pytam ,gdyz wymienialem ostatnio pompe w 318-tce mojej zony i mechanik powiedzial, ze najprawdopodobniej mala ilosc paliwa w zbiorniku przyczynila sie znacznie do zatarcia pompy.

jest to możliwe ale tylko wtedy gdy wyjeżdzasz bak do zera, jeśli nie musisz to nie rób na rezerwie więcej niż 30-40km wtedy pompy napewno nie zatrzesz

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]