Skocz do zawartości

318d naklejka na szybie z nr rejestracji - jak odkleić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja zdejmowalem bez suszarki, po prostu zerwalem, a nastepnie malym nozykiem do papieru i rozpuszczalnikiem usunalem reszte. Warto najpierw szmatka nasaczona rozpuszczalnikiem przetrzec pozostalosci, a jak rozpuszczalnik zadziala na klej i zrobi sie on mazisty delikatnie skrobac nozykiem (i tak kilka razy bo nie wszystko zejdzie odrazu). Nie ma szans na podrapanie szyby, trzebaby byc wybitnie utalentowanym ;) Pozdrawiam!

U mnie odbyło sie tak samo :D,przy zerwaniu odeszła pierwsza warstwa a drugą potraktowałem nożykiem i denaturatem.Z suszarkami słyszałem takie cyrki że jeżeli za mocno nagrzeje sie szyba to potrafi pęknąć :evil:

Opublikowano
Z suszarkami słyszałem takie cyrki że jeżeli za mocno nagrzeje sie szyba to potrafi pęknąć :evil:

Sama suszarka to moze byloby ciezko, ale niektorzy, zwani wybitnie uzdolnionymi czasami biora wypalarki :duh:

Opublikowano
ja stosuję do tego zmywacz do paznokci i myjke do mycia naczyń - jest delikatnie ostra i naklejka po 20 minutach walki znika :)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Gdy zmieniałem szybę w mojej Astrze także obawiałem się że trzeba będzie iść do urzędu po wtórnik naklejki...a jak się okazało - wystarczyło złapać za róg naklejki i cała odeszła bez kłopotu - przykleiłem ją jeszcze na nową szybę...hehe - jakaś była "wadliwa" pewnie :D