Skocz do zawartości

Komfortowe sprężyny do 330d z plecakiem-EIBACH PRO KIT,s.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ShakeIt - mikro różnica w wyglądzie, mega różnica w komforcie. Na 225 czuć jak nierówności chcą zmasakrować felgi, jest twardo. Na 235 tego problemu nie ma, koło ładnie wybiera nierówności i nie ma stresu, że felga zrobi się jajowata. Wiadomo, trzeba również uważać, ale komfort fizyczny i psychiczny jest większy.

Spalanie jak na razie nie wzrosło, osiągi lepsze na pewno na samym starcie, gdyż z wyłączoną trakcją mniej mieli w miejscu i od razu rwie do przodu. Jedynie w koleinach ciut nosi.

Swoją drogą, mam genialne opony. Jako ciekawostkę powiem, ze najcięższe ciężarki na feldze mają...7 gram :) Na pozostałych mam raz 3 gramy i dwa razy 5 gram. Michelin Pilot Sport 2 to najlepsza obecnie opona jaką można kupić, wychodzi na niej seryjnie np.Carrera GT.

Riddick21 - dziękuję bardzo, mi również podoba się obecne wcielenie mojego autka.

Owszem, jeździłem akurat w śniegu ostatnio, jak były te mega opady i nie robiłem za pług :) Mieszkam w miare dużym mieście, gdzie ZDM jakoś nie zaspał i było odgarnięte, aczkolwiek moja ulica jak zwykle zapomniana przez mocowładnych wyglądała jak okolice Kaukazu. Nie było jednak sytuacji, by sąsiedzi prosili mnie o odgarnianie podjazdów ;)

Na zimę mam 17tki z oponami 215/50R17 Good Year Ultra Grip cośtam.

Natomiast felgi były malowane 2 warstwami lakieru srebrnego (o różnym stopniu napylenia) na czarny podkład plus lakier bezbarwny, dzięki czemu w zależności od padania światła są w kolorach od jasnego grafitu po czarny.

Zresztą, nie jest jakoś super nisko.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images48.fotosik.pl/77/b7651a696fa3249c.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nice :shock:.

Zrobię tak jak radziłeś odpuszczę badziewiasty gwint za <2kPLN i łykam takie sprężyny.

Pytania:

Na oficjalnej stronie podawana wartość obniżenia jest jednakowa dla obu osi a Ty piszesz, że masz różne, skąd jak? Są różne warianty konfiguracji obniżenia?

Pytam bo u mnie, jak w większości E46, przód dziwnie wysoko stoi.

Robiłeś rozeznanie jaki amor (koszt adekwatny do sprężyn nie żaden kosmos) warto zamontować jak zgrabny komplet?