Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie .

chcąc dołączyć do elitarnego klubu postanowiłem zapytać u źródła.

pytania dotyczą

BMWe36 compact 318 ti silnik is 140KM 16v

proszę o pomoc

jeśli ktoś z Was posiada i może powiedzieć coś konkretnego na temat TEGo właśnie modelu

1. na co powinienem zwrócić uwaę przy jego oględzinach?

czy samochód posiada jakieś krytyczne newralgiczne punkty na których widać w jakim jest stanie.

czy badanie "podpięcie pod kompa pomoże w określeniu jego prawdziwego stanu -czy to tylko niepotrzebna czynność (czy można określić dzięki temu stan elektryki stanu silnika i jego przebieg kilometrów??)

z góry bardzo bardzo dziękuję :modlitwa:

sarin

[/b]

Opublikowano (edytowane)

szukam i szukam i widze że ta wersja pochodzi z 1994 r......

BMW318 compact1.8TI....ale nic nie piszą o wersji SI

TI - oznacza ....silnik benz ...jakiś ??? tak...? a SI....Łancuch... :mad2:

Edytowane przez supafit
Opublikowano

"ti" to oznaczenie dla kompakta a "is"-to oznaczenia dla coupe(i sedana)

ten sam silnik w zależności od roku produkcji M42 lub M44(oba na łańcuchu)

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Ja mam takie auto i sprawuje się puki co :cool2:

Masz dwa silniki 140km 1,8 i później zastąpiono go 1,9 (chyba od 96r) o tej samej mocy, oba bardzo zbliżone do siebie.

Przy podpięciu do komputera możesz zobaczyć faktyczny przebieg jeśli sprzedający nieumiejętnie cofną licznik, ja mam auto z 1,5 roku i jeszcze nigdy pod komputerem nie było bo takiej potrzeby nie było.

Dużo osób mających auto właśnie z silnikami IS skarży się na dość znaczne zużycie oleju to mówię od razu. Ogólnie ten silniczek sprawuje się całkiem bajka w tej budzie. Odradzam kupno z gazem jeśli taki zamiar masz, nie będziesz wiedział w jakim stanie jest instalacja, może być tak zaniedbana że same problemy będziesz miał, jak coś to później sam dołóż dobrą instalkę.

Pojedź może na płytę autem przy kupnie na początku bo jak kupisz coś z krzywą ramą i będzie cie ściągać czy coś to od razu masz po zawodach...

Opublikowano

pościgów nie przewiduję .

za mało koników.

jeszcze nim nie jechałem ale przeczytałem dokładnie to wszystko co przekazał korni8808

w sumie to nic nie wiem o tym aucie i nic o bmw.....mam tydzień na skrócony kurs.

jeśli wiesz coś co powinienem brać pod uwagę opr. tekstu z linka od korni8808 to prosze napisz.

a cha jeszcze jedno ...sprzedawca powiedział ze , auto ma zmienną pojemność tłoka .....w takim aucie ....uuuu