Skocz do zawartości

[Exx] Co to za info na wyswietlaczu "SELFLEVEL...&quot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy dotyczy to tylko serii 5,ale myslę ze nie...

Wyswietliło mi się to info podczas jazdy i dawało sygnał...aż się zatrzymałem :?

:arrow: http://images44.fotosik.pl/48/e59d06e7562df7fam.jpg

Jak narzie już latam kilka dni i komunikat więcej sięnie wyswielił :)

Koledzy co to znaczy czy mam się czegoś obawiac??

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
"Selfleveling suspension inactive" - faktycznie jest to awaria nivo. Trudno raczej tak na oko stwierdzic co dokladnie sie stało, że przestało działać. Może być poważna sprawa, może być pierdółka. Zacznij może od bezpiecznika nivo (nie jestem pewien, czy taki w ogóle jest, ale warto sprawdzić) :)
Opublikowano

nivo nieaktywne, mialem to samo, auto siadlo i nie dalo sie jechac. Po zatrzymaniu, otwarciu i zamknieciu drzwi auto sie unioslo. Na razie jest ok, ale trzeba bedzie do serwisu jechac.

W etce na schemacie jest jakis sterownik cisnienia moze to trzeba wymienic.

Ciagel Ci sie swieci ten komunikat? Auto nie siada?

gnojowka pedzona rakieta:D

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Opublikowano

Dokładnie mam nivo,ale tylko tył...

Hmm...dziwne bo wczoraj jak stanąłem na nierównym to słyszałem jak sobie przez chwilę dopompował czyli pompa sprawna

Komunikat pokazał siętylko raz i od tamtej pory jest ok

auto ani razu nie siadło tył cały czas stoi równo

Opublikowano
nivo nieaktywne, mialem to samo, auto siadlo i nie dalo sie jechac. Po zatrzymaniu, otwarciu i zamknieciu drzwi auto sie unioslo.

z ciekawości - w jaki sposób drzwi są połączone z nivo, że ich otwarcie i zamknięcie potrafi przywrocic samopoziomowanie?

janis: co Ty po Hiszpanii jezdzisz? bo gdzie w Polsce ostatnio było +8 stopni? :)

Opublikowano
nivo nieaktywne, mialem to samo, auto siadlo i nie dalo sie jechac. Po zatrzymaniu, otwarciu i zamknieciu drzwi auto sie unioslo.

z ciekawości - w jaki sposób drzwi są połączone z nivo, że ich otwarcie i zamknięcie potrafi przywrocic samopoziomowanie?

janis: co Ty po Hiszpanii jezdzisz? bo gdzie w Polsce ostatnio było +8 stopni? :)

Moje BMW czesto stoii w garazu nawet tydzien nie odpalane. Zdarza sie, ze po tak dlugim czasie tyl uta opada, a kiedy otworzy sie bagaznik albo drzwi slychac pracujaca pompke i auto sie podnosi.

W sytuacji gdy wyswietlil mi sie komunikat o awari zjechalem na parking na papierosa, a kiedy wsiadalem do auta zeby jechac dalej nivo ozylo. :?

gnojowka pedzona rakieta:D

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Opublikowano
Może to wina któregoś z czujników przy kołach lub po prostu źle łączy wtyczka przy jednym z tych czujników.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

He,he...chciałbym tam być,ale to tylko czujnik mi coś szwankował

bo jak były teraz te niskie temperatury to odziwo zaczął prawidłowo wskazywać :8)

Może to wina któregoś z czujników przy kołach lub po prostu źle łączy wtyczka przy jednym z tych czujników.

Dzięki za wskazówkę...

Jeżeli pokaże mi się jeszcze raz taki komunikat to przeczyszczę te wtyczki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja tez cos takiego mam, dokladniej to czujnik polozenia w prawym kole mi nie daje oznak zycia, tak przynajmniej mowi komputer, ale auto stoi rowno.

Wie ktos moze gdzie ten czujnik sie znajduje przy czym zamocowany jest?? na realoem patrzylem ale jakos nie dopatrzylem sie tego

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
Jest przykręcony do wahacza, po zdjęciu koła jest już dostępny. :cool2:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
dzięki wielkie kolego, jade na warsztat i biore się do roboty :hand:
BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p