Skocz do zawartości

kiedy auto chodzi na wolnych temp. w srodku spada hmm??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, zauwazylem przy tych mrozach,ze jak stoje w korku to temperatura w srodku mi spada pomimo ze mam ustawione 25 a nawet 32 stopnie C, po przygazowaniu temperatura spowrotem w aucie rosnie odczowam znaczna roznice, czy mam jakis problem z pompa wody??, czy moze jest to normalne. Wczesniej jezdzilem japonczykiem z 1.6l i nie bylo problemu czy stalem czy jechalem caly czas dmuchalo cieplym powietrzem.

acha... jeszcze jedno krotkie pytanko :)

po odpaleniu przy mrozie -20 obroty zwiekrzzaj sie , no jest to zrozumiale bo wlacza sie ssanie, jednak obroty rosna tylko do 1200 obr/min , nie powinno byc wiecej, no i po jakiejs 1min spadaja na standard czyli jakies 600 obr/min.

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam :)

Opublikowano
Z ogrzewaniem to bym stawiał na termostat bo jak auto jest nagrzane to powietrze wewnątrz powinno lecieć cały czas ciepłe, nawet jak długo stoisz. Co do tych obrotów to chyba coś masz nie tak, bo niezależnie od temperatury po zapaleniu auta zawsze mam jakieś 600-700 obr nie więcej bo tu ssania nie ma.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
Opublikowano

kilka postów wyżej jest przeciwieństwo Twojego problemu, warto przeczytać

pada na termostat jak koledzy wyżej pisali

A co do tych obrotów to nie wiem, nie mam takiego silnika, ale u mnie w tds-ie jest tak samo jak Ty piszesz >>> przy - temp. ob 1200rpm potem ok 700rpm

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Najbardzej prawdopodobne, że jest za mało płynu w układzie chłodzenia- tak jak to napisał poprzednik. Miałem dokładnie tak samo. Pozdrawiam.