Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kiedys widzialem taki temat tylko ze teraz szukam go drugi dzien i nie moge znalesc chodzi o to ze podczas skrecania kierownica piszczy piski slychac tak jak by z konca ukladu ale kiedys forumowicz to opisal i napisal jak to domowymi sposobami zrobic i napewno piski dochodza z przodu kierownicy.Moze ktos juz cos takiego naprawil moze tamten forumowicz opisze to jeszce raz jak czyta tego posta kierownica jest 3 ramienna z poduszka z tego co tam pamietam pisalo cos o pilnikowaniu jakiegos elementu podobno pomoglo.

Z gory dzieki.

Opublikowano
Prawdopodobnie - bo w większości opisywanych tu przypadków tak było - piszczy Ci spręzyna w kolumnie kierownicy. Ale jak to naprawić to :search: bo to już było chyba milion razy na forum.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
pasek nie piszcy to jeszce moge odroznic co do tamtego posta wychodziloby na to ze to nie sprezyna tamten pan mial takie same objawy naprawil to i ustalo mowil cos o jakims elemencie ktory w czasie skrecania kierownicom sie zuzywa a wiorki powoduja te piski
Opublikowano

a ja Ci Kolego powiem że to sprężyna w kolumnie kierowniczej. Większość osób opisywało to jako piski w kierownicy, lub przy pedałach.

Jak dokładnie się przyjżysz to pod maską zaraz przy przegrodzie silnika zobaczysz sprężynę w kolumnie kierowniczej. Popsikaj tam jakimś dobrym smarem w sprayu (tylko nie WD-40)np Valvoline i po sprawie. Sam tak miałem i też myślałem ze to kierownicy. A jak uniesiesz auto z przodu tak żeby obydwa koła przednie swobodnie zwisały to tą sprężynę widać jeszcze lepiej i łatwiej ją nasmarować.

Pozdrawiam

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
a ja Ci Kolego powiem że to sprężyna w kolumnie kierowniczej. Większość osób opisywało to jako piski w kierownicy, lub przy pedałach.

Jak dokładnie się przyjżysz to pod maską zaraz przy przegrodzie silnika zobaczysz sprężynę w kolumnie kierowniczej. Popsikaj tam jakimś dobrym smarem w sprayu (tylko nie WD-40)np Valvoline i po sprawie. Sam tak miałem i też myślałem ze to kierownicy. A jak uniesiesz auto z przodu tak żeby obydwa koła przednie swobodnie zwisały to tą sprężynę widać jeszcze lepiej i łatwiej ją nasmarować.

Pozdrawiam

wystarczylo zobaczyc wyzej

Opublikowano
Chyba Łukaszowi chodzi o ten pin przy kierownicy który przenosi napięcie miedzy kolumną kierownicy a samą obręczą kierownicy (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) :) Faktycznie on się ściera i przy okazji zbiera inne śmieci na sobie co powoduje czasami piszczenie. Wystarczy poczyścić i na nowo nasmarować a piski znikają.
Opublikowano
Chyba Łukaszowi chodzi o ten pin przy kierownicy który przenosi napięcie miedzy kolumną kierownicy a samą obręczą kierownicy (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) :) Faktycznie on się ściera i przy okazji zbiera inne śmieci na sobie co powoduje czasami piszczenie. Wystarczy poczyścić i na nowo nasmarować a piski znikają.

no wlasnie jak sie dokladnie przyslucham to piski dochodza z lacznika samej kieroenicy z kolumna ten forumowicz o ktortm pisalem wlasnie to opisywal i napisal ze cos tszeba tam spilnikowac i oczywiscie wyczyscic sprobuje poprawic i to i to i pytanie jakim smarem najlepiej to wysmarowac i sprezyne i to przy kierownicy

Opublikowano
A mnie się tak działo z powodu niskiego stanu płynu. Jakby pasek ale to nie był pasek...Po uzupełnieniu płynu problem znikł
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • 1 rok później...
Opublikowano
mam to samo,przy samej kierownicy,nie przy zadnej sprezynie w silniku,dokladnie slychac skad to dochodzi,nawet nie trzeba sie specjalnie przysluchiwac,to jest taki tepy metaliczny pisk,da sie to zrobic nie zdejnujac kiery???????

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif