Skocz do zawartości

Problem z otwarciem tylniej klapy bez elektryki w Touringu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z otwarcie tylniej klapy w E39 Touring (2000r). Ostatnio wyjąłem akumulator, aby podładować, no i oczywiście zamknąłem tylnią klapę. Jak mam otworzyć tę klape bez podłączania akumulatora, czy jest w samochodzie jakieś ciągadło, do otwierania bez elektryki?

Pozdrawiam

Opublikowano
Niestety można jedynie z kluczyka lub z wewnątrz szoferki, ale pod warunkiem, że jest napięcie, a ja wypiąłem baterię do ładowania.
Opublikowano
Wpełźnij do bagażnika, zdejmij dwa boczki, odkręć tylną klapkę od klapy bagaznika i znajdziesz linkę awaryjnego otwierania :dance:
Opublikowano
Witam,

mam problem z otwarcie tylniej klapy w E39 Touring (2000r). Ostatnio wyjąłem akumulator, aby podładować, no i oczywiście zamknąłem tylnią klapę. Jak mam otworzyć tę klape bez podłączania akumulatora, czy jest w samochodzie jakieś ciągadło, do otwierania bez elektryki?

Pozdrawiam

oczywiście że jest, musisz wejść do środka do bagażnika otwierasz w tylnej klapie schowek na narzędzia i trójkąt i po lewej stronie (patrząc od środka samochodu) jest w plastyku prostokątna zaślepka wyciągnij ją i pociąg a zamek puści a na przyszłość jak wyciągasz akumulator to podłącz do klem dwa kawałki przewodu możesz schować je np.w szczelinie pod klapą a potem wyciągasz podłączasz akumulator i problem z głowy

Opublikowano

Witam serdecznie, otwórz auto z kluczyka i otwórz maskę. Podepnij akumulator na krótko plus do plusa(czerwony) a minus na masę i problem z głowy.

Pozdrawiam :wink: