Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam noworocznie!

Na wiosnę zamierzam wymienić przegniłe progi i uporac się z rdzą na nadkolach. I mam pytanie czy orientujecie się:

1. Ile będą kosztować DOBRE progi i jakie mają być (materiał, firma,...)

2. Ile powinna kosztować robocizna za progi, za nadkola z dobrym, dobranym, metalicznym lakierem.

3. Gdzie mógłbym takie progi kupić samemu?

4. Czy reperaturki nadkoli mają byc z blachy ocynkowanej czy nie? (na spawaniu się nie znam ale podobno ocynk przeszkadza)

Z góry dziękuję i do usłyszenia! :roll2:

Opublikowano

4. Czy reperaturki nadkoli mają byc z blachy ocynkowanej czy nie? (na spawaniu się nie znam ale podobno ocynk przeszkadza)

Ja mogę się wypowiedzieć z punktu widzenia konstruktora budownictwa.

Konstrukcje, które mają być spawane na budowie - nie powinny być cynkowane, gdyż ich spawanie jest utrudnione.

Przypuszczam iż tutaj będzie tak samo.

Pzdr,

Opublikowano

Ja mogę się wypowiedzieć z punktu widzenia konstruktora budownictwa.

Konstrukcje, które mają być spawane na budowie - nie powinny być cynkowane, gdyż ich spawanie jest utrudnione.

Przypuszczam iż tutaj będzie tak samo.

Pzdr,

Spoko zamienniki nie sa cynkowane. Ale po spawaniu u nas facet zabezpiecza jakos wlasnie galwanicznie powierzchnie i jaknarazie ludzie sa zadowoleni. Bo zastaawiam sie nad wymiana blotnika w astrze

Opublikowano

Spoko zamienniki nie sa cynkowane. Ale po spawaniu u nas facet zabezpiecza jakos wlasnie galwanicznie powierzchnie i jaknarazie ludzie sa zadowoleni. Bo zastaawiam sie nad wymiana blotnika w astrze

Cynk w sprayu - natomiast nie jest to to samo, co cynkowanie poprzez zanurzenie w wannie cynkowej.

Dlatego potem źle zabezpieczone rdzewieje.

Opublikowano

wymieniałem 1 próg w e36 zaplacilem za niego ok 120 zl zas lakirenik za wspawanie samego progu nie wiem ile by dokladnie wziol bo mialem do polakierowania jeszcze 2przednie blotniki maske grill zderzak i dolna czesc tylnego zderzaka zaplacilem 1000zl rok temu .

próg chcialem zeby wspawał na profilu ok 1 cm od dolnej krawedzi dzwi tak zeby nie cioł słupków bo potem tego idealnie nie spasuje na progu zamienniku wiec tak zrobił