Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakiś czas temu zdarzyło się, że podczas jazdy wskazówka temperatury cieczy chłodzącej na rozgrzanym już silniku opadła do niebieskiego pola. Potem było OK. Teraz zaś rozgrzewam silnik i nic, ani drgnie. Podejrzewam, że może czujnik temperatury do tego wskaźnika się popsuł ewentualnie coś przy nim nie łączy. Może podpowiecie ,gdzie ten czujnik się znajduje w moim silniku. Dziękuję z góry.
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

ostatnio dość dużo interesuje się układem chłodzenia( patrz moje ostatnie posty:/)

nieznaczny spadek temperatury jest możliwy jeśli jedziesz na trasie z jakąś większą prędkością: silnik na stałych niewysokich obrotach, silnik wtedy nie jest mocno obciązony- porównując do przyśpieszania, płyn jest chłodzony głównie przez pęd powietrza uderzającego w chłodnice no i włączone wisko

:|

Opublikowano
Ja mam czujnik temperatury wkrecany do chlodnicy. Od przodu patrząc po lewej stroni Moze on padł
Opublikowano

Ten w chłodnicy jest do czegoś innego. Od wskazań temp. na zegarach odpowiedzialny jest czujnik w głowicy tak jak pisałem wyżej. Poniżej masz link z etk, nr 6 i 8 to te czujniki. U mnie był walnięty ten drugi od przodu samochodu, wykręciłem, do wrzątku i nic, zwarlem na krótko we wtyczce i temp. na zegarach full więc pojechałem, kupiłem i od tamtego czasu spokój.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=11_1505&hg=11&fg=15