Skocz do zawartości

klimatronic - funkcja AUTO zimą przy ogrzewaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy opcje na panelu klimatronic AUTO mozna uzywac w zimie przy ustawionych np.22 stopniach i dwuch czerwonych krpkach czy tylko jak jest wlaczona klima i niebieskie kropki? pozdrawiam!
Opublikowano
kropki,ktore sa na pokretle miedzy kratkami nawiewu na srodku deski rozdzielczej.trzy niebieskie i trzy czerone. Ale to malo istotne tylko chodzi mi o to czy klawisz AUTO mozna uzywac w zimie jak jest wylaczona klima?
Opublikowano
a czemu mialoby nie byc mozna uzywac AUTO? ja zaczynam od AUTO i 22stopni jak wsiadam teraz zima, a pozniej ewentualnie zmieniam nawiewy.
Opublikowano
Można, możesz nawet latem jak jest wyłączona klima. Bardzo fajna rzecz ten klimatronik. Praktycznie zawsze mam na auto, czasami odpalam tylko nawiew na szybę.
Opublikowano

Ello,

Podepne sie pod temat.

Rozumiem że mogę jezdzic z włączoną klima? Osusza powietrze i szyby nie paruja - zgadza się?

Ja mam natomiast inny problem - ustawiam 18st na climatroniku i w aucie robi się bardzo ciepło - to normalne? Wiatraki chodzą mniej wiecej na 3/4 mocy non stop.

Pozdrawiam,

Przemek

p.s.

Mam dziwne wrazenie ze czujnik temperatury szwankuje - to możliwe?

Opublikowano
klima Ci sie nie włączy jak jest teraz zimno przynajmniej u mnie się nie włączy a co do tych kropek to możesz nimi kręcić jak chcesz i kiedy chcesz
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Odswieżę temat ,czy można wyłączać klimatronik czy nie ,ktoś mi mówił ,że należy jeżdzić cały czas na klimie bo się coś zaciera tylko niby co?bez klimy silnk pracuje u mnie o wiele równiej i ciszej,pzdr.[niech ktoś podpowie]-można na pw.
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

Hej !

Co do zacierania to bzdura - na krótką metę (krótką czytaj, uruchmienie klimy raz na miesiąc na kilkanaście minut) - chodzi i zacieranie się niesmarowanego kompresora (a samorowany jest czynnikiem chłodzącym który przenosi smar).

Pozdr

M.K.