Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam następujący problem, prawy spryskiwacz (pasażer) pryska dobrze tzn. cały reflektor jest czysty a ten od strony kierowcy zostawia tylko niewielką plamkę na środku. A więc od czego zacząć?

Pozdrawiam

Opublikowano
Spróbuj przedmuchać cału układ. Zdejmij wężyk przy pompce (koło zbiornika z płynem) i dmuchnij pompką, pewnie gdzieś ci syfu nawaliło. Inna sprawa że może być coś nie tak ze spryskiwaczem. U mnie wcale się nie wysuwały, ale wyciągnołem listwę ze spryskiwaczami, parę razy ręcznie wyciągnołem i schowałem spryskiwacz i wszystko zaczeło działać. Tam naprawdę nie ma filozofi, prosty układ.
Opublikowano

Zacznę od tego. Spryskiwacz wysuwa się jak najbardziej poprawnie. Mam takie pytanie, jak to wyjąć? Czy to są te 2 śrubki od reflektora na górze czy jest coś jeszcze aby to wyjąć?

Pozdrawiam

Opublikowano

Najpierw musisz wyjąc całą lampę, czyli między innymi odkręcić te dwie śrubki o których wspominasz. Jak wyjmiesz lampę to będziesz widział plastikowy uchwyt do którego jest przyczepiony spryskiwacz (i leflektor również, te dwie śrubki). Uchwyt ten jest przykręcony dwiema srubami do karoserii, będziesz widział. Wtryskiwacz wyciągasz razem z tym plastikiem i listwą pod światłem, tylko przed tym odłącz wężyk zasilający spryskiwacza (musisz wyciągnąć zatrzas) bo możesz odłamać gniazdo połączeniowe (co ja zrobiłm niestety). Dużo roboty nie ma, trzeba tylko klucze nasadowe i przedłużkę.

Jeśli ci się wysuwa dobrze spryskiwacz to znaczy, że musiało się przytkać na odcinku ramienia pompki spryskiwacza (to co się wysuwa).