Skocz do zawartości

Zly pomiar poziomu gazu w instalacji gazowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Padl mi chyba czujnik od wskazywania poziomu gazu w butli, moze ktos mi poradzic co tu zrobic bo nie wiem nawet gdzie on sie znajduje, pokazuje przewaznie 2-3 zielonych kropek na 4 mozliwe no i czasem mrugnie rezerwa(czerwona) jak juz prawie nie mam wcale gazu, moze ktos mi pomoc w tej sprawie? Instalacja jest firmy BRC
Opublikowano
Mozliwe bo zaczelo sie to dziac wraz z przyjsciem bardziej mroznych dni, ale czasem wskazuje prawidlowo wiec moze wystarczy poczekac az sie ociepli:)
Opublikowano

czujnik poziomu gazu znajduje sie w wielozaworze na butli rzeczywiście one "swiruja" zawieszaja się itp..

ja kopletnie nie ufamtemu temu urządzeniu po prosty jeżdżę na klometry (kilka razy lebiedzie gazownicy to u mnie ustawiali i zawse inne cyrki wychodziły), pewnie zauważyleś że inaczej jest jak jesteś w długiej trasie a inaczej jak jezdźisz na krótkich

Opublikowano
Mialem kiedys taki sam problem. Wystarczy odkrecic wielozawor i umiejetnie wyjac go razem z "plywakiem" bo to on sie przycina. Mi sie zawiesil w polozeniu pelnej butli i nie moglem tankowac ale to tylko przyspieszylo moja rezygnacje z LPG :wink: a jesli to jest przyczyna Twoich problemow to mozesz wymienic ten element na nowy bo w 90% po jakims czasie znowu sie zawiesi.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

hmmm... moze i masz racje tylko ze ja moge tankowac bez problemow gaz ale moze i faktycznie ten plywak sie przycina bo roznie wskazuje, bedzie trzeba to sprawdzic.

dzieki