Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jako ze wracałem zakupionym bmw na 18 calowych felgach i w DE było nawet fajnie, to w PL komfort znacząco się pogorszył. Przeglądając allegro natknąłem się na 17 ki TU Czy te felgi są oryginalne czy podroby, bo dotychczas ten wzór widziałem jedynie w wersji 18 calowej, a nie ukrywam że mi się bardzo podoba? :?:
Opublikowano
Dokładnie, te z aukcji to podróby. Możesz założyć standardowe opony. Kupiłem takie oryginalne felgi razem z oponami Goodyear Eagle F1 Asymmetric a nie są to runfluty ;) Jednak jedna opona rozcięła się na boku i następne kupiłem typu runflat jednak nie odczułem różnicy mimo iż na forum pisali, że znacznie spada komfort na tych oponach ;)
Opublikowano
Dokładnie, te z aukcji to podróby. Możesz założyć standardowe opony. Kupiłem takie oryginalne felgi razem z oponami Goodyear Eagle F1 Asymmetric a nie są to runfluty ;) Jednak jedna opona rozcięła się na boku i następne kupiłem typu runflat jednak nie odczułem różnicy mimo iż na forum pisali, że znacznie spada komfort na tych oponach ;)

Dramatycznie spada komfort na RUNFLAT. A spkojnie mozesz założyc zwykłe opony.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano (edytowane)

Dramatycznie spada komfort na RUNFLAT. A spkojnie mozesz założyc zwykłe opony.

No jak już pisałem, ja tego jakoś specjalnie nie odczułem, być może dlatego, że bez znaczenia na opony to na 18stkach i tak już jest średnio z komfortem więc aż tak tej różnicy nie czuć. Zresztą ja jestem jeszcze młody, komfort to dla mnie drugorzędna sprawa... dziadku :mrgreen:

A tak w ogóle czy opone z dziurą na boku można jeszcze naprawiać ? Np. na gorąco ? Bo mam gdzieś te stare i nie wiem czy wywalać czy naprawić w razie gdyby się kiedyś miały przydać. Bieżnik jest na nich w bardzo dobrym stanie.

Edytowane przez ShakeIt
Opublikowano

Które są droższe opony: standard czy runflat?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Te felgi z aukcji w oryginale nosza nazwe Styling 135 M Doppelspeiche, dla E46 rozmiar 8x18 przod, 8,5 x18 tył.

Zastanawia mnie dlaczego jest różnica między tyłem a przodem, bo w 17 kach jest to bez różnicy, np. TE

Po to, żeby można było założyć szersze opony na tył.

17tki też są szersze i węższe - nie wszystkie oczywiście :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano (edytowane)

Przy tym samym rozmiarze droższe będa runflaty.

Na szerszej feldze sa szersze opony. 8x18 - 225/40/18, 8,5x18 - 255/35/18 . Jednakową szerokośc felg przod i tył (przy tej samej średnicy) mają zwykłe wersje, natomiast sportowe auta np M3, M5, porsche 911 turbo, mają zróżnicowane ogumienie.

Edytowane przez renoraines
Opublikowano
Ja mam ten wzór i wszystkie felgi mają rozmiar 8 cali a na nich zalecany (według tabliczki na słupku przy drzwiach) rozmiar opon 225/40. Więc albo na tej stronie jest błąd albo kupując komplet można sobie wybierać czy tył ma mieć 8 czy 8.5. Zaznaczam, że to oryginały.
Opublikowano

Zgadza sie, do felgi 8x18 zaleca bmw 225/40/18. Twoje felgi to i tak musi być dodatkowe wyposazenie, bo standardowo 325Ci, 320Ci/320Cd również, miały 7x16, 205/55/16.

Dopiero 330Ci/330Cd były na 8x17 225/45/17 z powodu większych hamulców.