Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatm. Namowilem kolege na BMW chce kupic E34 i mam do Was prosbe, jaki model polecacie z benzyny i z diesla i na co zwracac uwage przy zakupie. osoboscie polecam mu benzynke 2.5litra :wink:
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Wiatm. Namowilem kolege na BMW chce kupic E34 i mam do Was prosbe, jaki model polecacie z benzyny i z diesla i na co zwracac uwage przy zakupie. osoboscie polecam mu benzynke 2.5litra :wink:

Ja polecam 530 , 540 . Nie wiem jak wygląda spalanie w 525 24V , ale wydaje mi się ze wielkiej różnicy nie będzie , a kultura pracy nie do porównania. Spalanie w 530 nie jest aż takie złe , miasto 12-15 , trasa nawet 8-10. Zależy od stylu jazdy i stanu technicznego autka.

Jeżeli chodzi o diesla to Ci nie pomogę bo nie trawie silnika 2.5tds :worried: .

Przy zakupie "standardowe" oględziny jak przy każdym innym aucie . Jeżeli automat to wiadomo , nie ma prawa nic szarpać itd. Looknij dobrze na temperaturę silnika , nie powinna przekraczać połowy !. Buda nie powinna rdzewieć , chyba że mowa tu o dolnej części drzwi, tam lubi pordzewieć ( taka wada ). Nie ma co bać się "większych" przebiegów typu 280 tyś , jeżeli ktoś dbał i "normalnie jeździł to przejedzie jeszcze drugie tyle :).

Pozdrawiam

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano (edytowane)
Ja polecam 530 , 540 . Nie wiem jak wygląda spalanie w 525 24V , ale wydaje mi się ze wielkiej różnicy nie będzie , a kultura pracy nie do porównania.

Czy ja wiem czy nie do porównania. W zdrowej R6 nie ma się czego przyczepić.

Jeśli chodzi o spalanie - 520iA z klimą 12-13 w mieście. 525iA-14.

(oczywiście nie szalejąc).Na trasie 8 nie będzie większym problem.

Mógłbym polecić też 3,5 ale wszystko rozchodzi się w okół budżetu kolegi.

Jeżeli chodzi o diesla to Ci nie pomogę bo nie trawie silnika 2.5tds :worried: .

TDS zadbany nie jest zły,usterki często wynikają z wieku lub poprzedniego właściciela. Osobiście lubie TDSa ale...wolałbym 520i.

Zwłaszcza w czasach gdy na liczniku jest 200tys. a na budzie 400...

Jeżeli automat to wiadomo , nie ma prawa nic szarpać itd

Chyba że na zimnym-wtedy ma prawo lekko przeciągnąć zmianę i szaprnąć.

Edytowane przez Basti735
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Jeśli to ma być jego pierwsze bmw to także polecam jednostkę 2.5 m50.Jest to najlepsza opcja w e34 biorąc pod uwagę,osiągi i koszta eksploatacji.

Nur bmw e32