Skocz do zawartości

BC - przekłamuje realny poziom spalania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od samego początku jak tylko kupiłem swoją 320d, BC przekłamuje poziom spalania o jakieś 1,5 l / 100k w dół.

Orientujecie się , czy jest możliwość skorygowania do prawidłowych poziomów ?

320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano
EmilWAW z tego co wiem to BC nigdy nie będzie pokazywał idealnie rzeczywistego spalania i trzeba jego wskazania traktować z przymrużeniem oka :P No! ale mogę się mylić oczywiście :8)
:)
Opublikowano
No właśnie gdzieś słyszałem, że można przestawić jeden parametr w BC i wskazania będą bliższe rzeczywistości.
320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano
W Gt1 jest taka możliwość, ja co prawda jeszcze nie przetestowałem, ale w moim E46 można to skorygować.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
U mnie BC zaniża o 0,2L do 0,3L po przebiegach 700-800km. Wg mnie takie przekłamanie mieści się w tolerancji.
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

U mnie w e46 przekłamuje właśnie o jakieś 1,5l

a w e34 pokazuje prawdę (+-0,3l).

W e34 dało się to zmienić w dużym kompie klawiszami. W e46 to tylko komputerem przez wtyczkę OBD.

Brot Mit Wurst
Opublikowano (edytowane)
W Gt1 jest taka możliwość, ja co prawda jeszcze nie przetestowałem, ale w moim E46 można to skorygować.

Jeśli można to napisz jak, bo trochę to dziwne, że u ciebie można a u innych nie. Z tego co czytałem można to zrobić tylko podłączając pod kompa, innej możliwości nie ma w E46.

Edytowane przez Prokop