Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

hey

kupiłes ta osłonę? , interesuje mnie czy wszystko pasuje idealnie?nosze się z zamiarem kupienia takiej osłonki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko oryginał.

Te z allegro na mrozie podobno się łamią jak szklane.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Problem taki, że w oryginale takiej nie ma - są zdecydowanie krótsze. Niby jest coś w podobnego, ale w ETK występuje tylko w 318tds.

Mam taką z allegro w E36 i nic jej nie dolega póki co.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

no ale tak to praktycznie wszystko można rozwalić :wink:

ta ma taką zaletę, że sięga do belki i osłania pasek klinowy z rolkami

oryginały - najdłuższe sięgają do chłodnicy

ja mam od nich, od maja 2007

http://www.allegro.pl/item525979445_bmw_e_36_e36_oslona_silnika_diesel_benzyna.html

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

raczej nie - zobacz w ETK, że takich nie ma... jest coś podobnego w 318tds, ale na forum chyba tylko jedna osoba taką miała - jak pytałem, gdy mnie ten temat interesował, więc nie było jak porównać

ja miałem dwie oryginalne (zwykła i od MTechnika) i teraz tą, co zalinkowałem

mój mechanik miał w 325i "pierwsze" sztuki ze Słomczyna tych dorabianych - faktycznie skończyła żywot pierwszej zimy na grudzie lodu; latem potrafiła się od gorąca wyginać

ta moja, póki co, zero problemów

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Ale dobrze one pasują? Kiedyś zamawiałem nadkole też tanie i nieoryginalne to pasowało elegancko, a gdy zamawiałem drugie po jakimś czasie to pasował tylko jeden otwór na śrubę :jawdrop: trzeba było wiercić wszystkie otwory i kombinować-teraz już będę stawiał na używane oryginały :D
  • Członkowie klubu
Opublikowano
pasowała bez problemu

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
witam ja mam osłone od e36 coupe ale dalszą częśc jak ktoś jest zainteresowany to mogę odsprzedać jest to oryginał od 318is osłania skrzynię biegów i kawałek silnika