Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem.

Ktoś podpowie, co oznacza "Old Correction Value" w funkcji jak w temacie w objaśnieniu *2 na stronie http://home.iae.nl/users/bts/obc.htm?

Czy chodzi o poprzednią wprowadzaną wartość korekcji? A jeżeli tak, to skąd mam to pamiętać, skoro np. ostatnio wprowadzałem korekcję rok temu? Chyba nie za bardzo się to kupy trzyma, więc o jaką wartość chodzi? Jak obliczyć współczynnik do wprowadzenia owej korekty?

:search: nie za wiele mi pomógł, przynajmniej nie umiałem znaleźć.

Jeżeli było - nie bijcie :modlitwa:

Opublikowano
to wróc do standartowej opcji -czyli 1000 , nastawa fabryczna
Opublikowano
to wróc do standartowej opcji -czyli 1000 , nastawa fabryczna

no dobrze... i co dalej? Jak chcę wprowadzić korektę w dół, to jak obliczyć współczynnik? Proszę "łopatologicznie" :oops: - na przykładzie najlepiej...

Opublikowano (edytowane)
w dól nie da sie,tez kompinowałem i bez rezutlatów,w góre owszem(nie przewidzieli ze bedzie mniej palic-he) Edytowane przez erikson
Opublikowano

A oblicza się tak, że jeżeli pali Ci w rzecczywistości np. o 5% więcej niż Ci wychodzi z komputera, to należy wprowadzić 1050.

PS W E38 uwzględnili, że może palić mniej ;) - nie pamiętam teraz dokłądnie zakresu, ale chyba jakoś 800-1250 - podkreślam - w E38 ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
A oblicza się tak, że jeżeli pali Ci w rzecczywistości np. o 5% więcej niż Ci wychodzi z komputera, to należy wprowadzić 1050.

Tak na szybko, to w E32 też można w dół schodzić, sprawdzone na szybko, więc nie do końca jeszcze miarodajne, zobaczymy po całym baku, ale już widać, że mniej pokazuje... :dance: