Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a wiec tak jak w temacie.

Mam na oku fajne e46 ale niestety posiada zwykle audio.

audiofilem nie jestem ale zastanawiam sie, czy moze warto zastanowic sie nad zmiana glosnikow itd ze zwyklego na HK.

Ciekawy jestem, czy wszystko podchodzi plug and play, czy raczej jakas rzezba i gra nie warta swieczki?

co o tym myslicie?

Opublikowano
a wiec tak jak w temacie.

Mam na oku fajne e46 ale niestety posiada zwykle audio.

audiofilem nie jestem ale zastanawiam sie, czy moze warto zastanowic sie nad zmiana glosnikow itd ze zwyklego na HK.

Ciekawy jestem, czy wszystko podchodzi plug and play, czy raczej jakas rzezba i gra nie warta swieczki?

co o tym myslicie?

Nie opłaca się - zwłaszcza jeśli chcesz oryginalne. Jakie ma radio ta którą masz na oku - CD, czy kaseciak - jak kaseciak, to czy jest zmieniarka. Nie patrzyłbym na audio przy zakupie - to jest rzecz, którą bardzo łatwo zmienić i to na znacznie lepsze niż seryjne - niekoniecznie wysokim kosztem.

Opublikowano

luchalem zestawu H-K w e46 - nie jest to rewelacja.

znacznie lepiej troche dolozyc i zrobic cos konkretnego w dobrym zakladnie - jezeli oczywiscie zalezy ci bardziej na jakosci dzwieku ...

no chyba ze kupisz taki zestawik w dobrej cenie i sam go zalozysz to moze i warto...

Opublikowano

radio to CD buisnes

Pytam sie o HK dlatego ze wg mnie jest to PnP, tymbardziej ze radia nie trzeba zmieniac. Wydaje mi sie ze wystarczy zmienic glosniki w stare mijsca (bez przerabiania) i podlaczyc wzmacniacz.

tylko czy takie cos sie oplaca, czy lepiej zostac przy zwyklym audio?

na ebayu moge miec komplet HK za ok 350$ (mam mozliwosc taniego przeslania), wiec cena nie jest jakas kosmiczna.

Opublikowano
radio to CD buisnes

Pytam sie o HK dlatego ze wg mnie jest to PnP, tymbardziej ze radia nie trzeba zmieniac. Wydaje mi sie ze wystarczy zmienic glosniki w stare mijsca (bez przerabiania) i podlaczyc wzmacniacz.

tylko czy takie cos sie oplaca, czy lepiej zostac przy zwyklym audio?

na ebayu moge miec komplet HK za ok 350$ (mam mozliwosc taniego przeslania), wiec cena nie jest jakas kosmiczna.

3x350$ = 1050zł

Dobry zestaw głośników znacznie lepszy od HK - 165 + tweetery + zwrotnice ~ 350zł - bardzo dobry ~ 600zł

Wzmacniacz - dobra używka np. Alpine V12 T500 - 300zł

Do tego okablowanie ~ 200zł

Całość o niebo lepsza od HK - zwłaszcza używanego.

Nie jest to pnp, ale nie sądzę, żeby E46 bez HK miało pełne okablowanie - czyli i tak musiałbyś całą instalację ciągnąć - chyba, że się mylę.