Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj chciałem kumlowi pokazać jak sie robi aktualizację softu w MKII i włożyłem płytke ze softem do czytnika , płytka pochodziła trochę i nic , na monitorze wyświetlił sie napis - keine cd itp. , po wyciągnięciu płyty a troche to trwało zanim wydał ją , stwierdziłem że włozyłem chyba nie to co miałem i tak była to płyta nie od mojego auta tylko od nowszej wersji MK3 i to jeszcze źle nagrana.... Po tej całej operacji brak jest na wyświetlaczy opcji Navigacji , mało tego czytnik nie czyta żadnych płyt , po włozeniu jakiejkolwiek płyty nic się nie dzieje , dioda która sygnalizuje obecność płytki powinna się świecić albo mrugać jak ją czyta a tu nic

Co robić bo jestem bardzo załamany....wgrana wersja to SW 2-2/90 , navi z monochromatyczna wersją

Pozdrawiam

Opublikowano
miałem podobny przypadek w MK3 , że dioda w ogóle nie reagowała i był brak nawigacji, udało mi sie to podnieśc oprogramowaniem jednym z pierwszych jakie wychodziły do MK3 ( v17 ) więc że proponuje ściągnąc jakiś orginał stary i wtedy przeprowadzić aktualizacje , jak włożysz dobrze wypaloną płytke ze starym oprogramowaniem powinno ruszyć
Opublikowano

Witam

Koledzy , ale czytnik ani drgnie jak wkładam płytę , obojętnie co do niego włożę to tak jakby nic nie widział i to wszystko co on z siebie daje ;-(

Nie wiem jak go "wzruszyć" , jest jeszcze ta mała dziureczka do resetu pod przyciskiem wysuwania płyty ale sie trochę boje tego użyć, a może się nic nie stanie?? Hmmmm co robić , resetować jak czytnik jest wstanie "spoczynku' czy lepiej nie??!!

Pozdrawiam

Opublikowano
ja miałem podobny przypadek dioda sie nie swieciła czytnik wyglądał na martwy i pomogło oprogramowanie v17 dobrze wypalone ( 3 różne płytki różne prędkości zapisu i dopiero poszło) zapodałem płytke i po chwili dioda zaczeła mrugać i wszystko poszło ok
Opublikowano
no jestem ciekawa jak tobie to poszlo,bo ja nie mialam z mk4 problemow sciagnelam v32 wodka go wypalilam,zapodalam do czytnika i stal sie cud, :modlitwa: :modlitwa: samo sie zainstalowalo.... :mrgreen: powiedz czym go wypalasz :?:
Opublikowano

Cześć!!

Ja po raz pierwszy na forum, a mój przypadek to taki że jak wystartowałem ze zbyt nowy softem v32 i chyba za szybko wypalonym do mojej MK3, to płytka tam została i narazie żadna siła jej stamtąd nie rusza. Odłączałem już akumulator itp. i nic. Nie wiem co robić !!!

HELP!!!

Opublikowano
Hbzaj ręcznie rozkręcamy wyciągamy płytke i od nowa programujemy , najlepiej wypalać na markowej płytce z mała jak najmniejsza prędkością , ale po wyjęciu płytki zacznij od aktualizaji oprogramowania od wersji v17 a potem nowszą
Opublikowano

Tak też zrobiłem, trochę gimnastyki ale się udało i chodzi teraz bez zarzutu.

Tyle tylko że załadowałem od razu V21, no i przy montażu trzeba jednak uważać. Pozdro.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Przepraszam że tak późno , ale młyn we firmie przed końcem roku taki że nie miałem czasu odpowiedzieć , a więc wszystko działa tak jak na poczatku , ale nie wiem niestety jak do tego doszło , pokombinowałem coś przy wtyczce do czytnika kilka razy zapaliłem zapłon i w sumie doczekałem kilka godzin nic nie robiąc , a na drugi dzień jak wsiadłem do auta to wszystko działało normalnie , nawigacja była w menu i jak włożyłem płytkę z mapą to poszło wszystko tak jak powinno - niewiedzieć czemu tak się stało ale jest oki :P

Myślę żę czytnik potrzebował czasu i sam się "zaktualizował" do poprzedniego softu który widocznie nie został wykasowany z pamięci, ale pewności nie mam i powiem wszystkim że nic już do niego nie bedę pchał bo co oryginalne to oryginalne , a tak to tylko DUŻO nerwów że się coś rozpiepszyło!!

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam panowie ja dziś próbowałem wgrać sobie do E65 soft v32... i nastała ciemność którym softem próbować ożywić navigacje????
Opublikowano

Kolego coboss730d

Właśnie jestem po operacji wgrania nowego softu i niestety na końcu system prosi o key-cd :( Chciałem go zciągnąć z Twojego linka ale nie mogę go tam znaleźć ?!?!

Podpowiesz coś ?!?

Opublikowano

Znalazłem innego linka i zciągnąłem klucz. Zajmuje około 7MB .... ale musicie wiedzieć że po nagraniu go na płytę system windows nie widzi go na niej ?!? U mnie było tak że pod koniec wgrywania softu w aucie BC zakrzyczał żebym zapodał CD key lub v17 (napis był po niemiecku) .... zapodałem płytę z kluczem do czytnika MKIII a on mielił przez chwilę i wypluł :( Na wyświetlaczu ciągle ten sam napis .... wyłączyłem wiec zapłon i wróciłem do domu z myślą że następnego dnia będę dalej kombinował. Wchodzę rano do samochodu przekręcam zapłon a tan na wyświetlaczu napis PO POLSKU !!! " Proszę włożyć płytę z oprogramowaniem" ... no więc wkładam raz jeszcze tego CDkey'a ... no i nic ... czytnik znów pomielił i wypluł .... zapodałem więc płytę z nawigacją i .... wszystko działa jak trzeba.

Pozdrawiam