Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej koledzy!! :dance:

Jestem nowy na forum i mam od razu problem. Proszę o pomoc. :modlitwa:

Jestem posiadaczem BMW E36 316.

Problem polega na tym, że przy zimnym i ciepłym silniku falują obroty prawie do zera. Wyczytałem na forum że moze to być problem silniczka krokowego ale Ja nie jestem przekonany. Czy może to być spowodowane czymś innym?? Pomocy!

Drugi problem to że: jadą na benzynie (mam też gaz) w pewnych momentach bezwarunkowo muli auto traci moc, wtedy przerzucam na gaz i wszystko wraca do normy (obroty podczas postoju nadal falują)

Czy oba te problemy mają wspólną przyczynę??

Pomocy!! Będe wdzięczny za wszelkie porady izdjęcia.

Pozdrawiam forumowiczy!!

Opublikowano

Witam

Mi falowały obroty jak miałem nieszczelny dolot ogólnie miałem padniętą gumę przepływomierza.

Także sprawdź dolot. i silniczek krokowy, odłącz go i zobacz czy falują nadal obroty. co do paliwa to może być oznaki padnięcia pompy paliwa. lub filtr paliwa zapchany.

Opublikowano

Miałem podobny problem. U mnie pomogła wymiana świec, przewodów i sondy lambda. oczywiście przeczyszczony silniczek krokowy i szczelny dolot, włącznie z przewodami od serwa to podstawa.

Daro zapytaj u swoich na www.bmwklubkielce.pl