Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak wpiąć subwoofer lub tubę aktywna do e46 330XD z instalacją TV z małym ekranem i navigacją MK3? czy ktos się może orientuje jak to najprościej mozna zrobić?
Opublikowano
wzmacniacz + woofer , nic aktywnego bo jak coś jest w czymś to jest do niczego :mrgreen: do wzmacniacza podpinasz sygnał z tylnych głosników a REMOTE / wzbudzenie / wzmacniacza po stacyjce , jak masz woofer to tylne głośniki odepniesz bo i tak będą na nic
Opublikowano
rozumiem, a w takim razie gdzie najlepiej znaleśc wzbudzenie do wzmacniacza, czy gdzieś przy tunerze TV, czytniku nawi lub czymś podobnym bo wszystko to jest w bagażniku :?: :?: :?: :?:
Opublikowano
U mnie jest / było / podpięte po zapłonie w stacyjce bo jak włączałem zapłon to i radio się włączało więc i wzmacniacz a kable do niego sygnałowe szły bezpośrednio z radia fabrycznego i wracały wzmocnione na przednie głośniki , po prostu odcięte zostały przednie głośniki , przedłużone kable do wzmacniacza i wracały na przód , następne 2 kanały we wzmacniaczy napędzały woofer , tak miałem bo teraz całością steruje niefabryczne radio Alpine bo na seryjnym nie było mowy o dobrym dżwięku nawet przy sprzęcie za 3000zł , na pewno u Ciebie mozna podpiąć zasilanie 12v z zesilania zmieniarki bo przecież tam też jest