Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyciagnięcie licznika to jakieś... 2-3 minuty :) potem do domciu pare srubek i szybka nasza , mnie ogólnie wyszło jakieś 30 minut bo się bawiłem :twisted2:

tylko ja kupiłem alu mat nie alu połysk , matowe są super , jak w M3

Zapomnialem dodać że ułamałem jednak ten malutki plastik z lewego przycisku no ale nie jest aż tak potrzebny tylko teraz nie wykasuje servis oil :duh:

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam Koledzy!

wielkie dzięki za pomoc i namiary gdzie kupić ramki już zamawiam a co do wyglądu to super jest z rameczkamii :dance:

zastanawiam się jeszcze czy nie zafundować mojej buniii nowych reflektorów z ringami wie ktoś jaki koszt lampy dobrej firmy ?

Bo drażnią mi oko te żółte pozycyjne bez ringów:((

pozdro dla wszystkich!

Nie kupuj całych lamp tylko same ringi obowiązkowo w technologii CCFL (zimna katoda).

Tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=50504&postdays=0&postorder=asc&start=225

masz jak to u mnie wyszło.

Ja kupiłem od kolegi Massi z Allegro, na tyle gość jest w porządku, że przyznał się, że coś było nie tak z jedną partią i wymieniał nieodpłatnie.

Opublikowano
dokładnie Mike68 od DidoTuning idą... :D

tudm hmm z tymi ringami to sam nie wiem co robić tyle różnych opinii...

czy lampy czy same ringi???

pozdro!

No jak lampy , kupujesz same ringi CCFL 4 sztuki rozkrecasz lampy i zakładasz

Opublikowano
wiesz co Mike68 sam nie wiem, w temacie: "jakie ringi kupić" piszą że kijowo to wygląda w co ja nie wierzę haahaa "z boku widać półksięzyce" , czytałem także że niektórym różnie świecą np. trzeba czekac w zimie 20 minut zanim osiągna pełną moc światła, może to zależy od jakości (firmy) tych ringów?
Opublikowano

No to nie wiem , u mnie 'pełna moc światła' jest natychmiast i nie ma róznicy czy +40 czy -30 na dworze , pełną moc osiagają nawet przed ksenonem co dziwne , ringi mam juz ponad 2 lata a kosztowały..... niestety 100Euro z wysyłka , zresztą nadal widzę że ich cena jest w tych granicach bo tam kupowałem a światło mają takie że w nocy na samych ringach mozesz jechać / żart ale taka jest prawda /

http://www.topauto.com/en/detail.pl?id=hSAhy2DCCwUbREqkaI3ZxaBCs0K6NJGN;la=en;cu=EUR;co=GB;sh=1;ca=406;mc=185;cs=406;pa=1;pi=899;fs=

a na allegro za cene 140zł to ja nie wiem skąd oni je maja a przecież tez CCFL

sam zobacz ile kosztują nie tylko ringi , na pewno idzie to z jakoscią

http://www.topauto.com/en/index.pl?lang=en

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiesz co Mike68 sam nie wiem, w temacie: "jakie ringi kupić" piszą że kijowo to wygląda w co ja nie wierzę haahaa "z boku widać półksięzyce" , czytałem także że niektórym różnie świecą np. trzeba czekac w zimie 20 minut zanim osiągna pełną moc światła, może to zależy od jakości (firmy) tych ringów?

CCFL z allegro za 140zł dają radę, sam takie mam i sobie chwalę.

Opublikowano

Pierwsze ramki w E36 zakładał fachowiec - poszło gładko.

Teraz w E46 postanowiłem sam zadziałać. Efekt super!

Tylko przy składaniu złamałem igłę do kasowania przebiegu dziennego i kasowania inspekcji. Zamówiłem już używkę na allegro. Mam pytanie czy jest możliwość ściągnąć gumkę z igły czy muszę wymienić całą ramkę?

Opublikowano

ja to pewnie jutro dostanę rameczki i będę montował tylko jeszcze pytnie związane z tymi "igłami" należy pościągać te gumki przed montowaniem czy montować z.. i uważać bardzoooo??

pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gumki się ściąga z igieł.

Czytajcie u mnie w wątku tam bylo kilka uwag odnośnie montażu.

Uważajcie na wyświetlacze LCD, mi się lekko wypiol i pikseli brakowało, po dokładnym podłączeniu wszystko wróciło do normy.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale pieknie wygladaja biale tarcze :) nigdy mi sie nie podobaly ale w twoim autku sa poprostu piekne !!!

Wygląda OK a gdzie takie kupić ? i jak wyrwać wskazówki żeby znowu coś nie uwalić jak ja , teraz lewy przycisk mi nie działa jak zakładałem oringi a wszyscy mówią , żeby gumki ściagać :mad2: ja nie ściagałem bo tak bezpiecznie wydawało mi się jak to w życiu nawet tata dawno temu mi mówił - synu !! tylko z gumką pamiętaj !! :duh: i teraz mam :cry2:

Opublikowano

witam.

jestem w trakcie montazu alu ramek.

niestety rozkrecilem licznik i mam problem z przyciskami od kasowania dziennego przebiegu. nie moge oddzielic szybki od plytki elektronicznej.

wlasnie te przyciski jakby ja trzymaly.

Gumki się ściąga z igieł.

czy te gumki nalezy pociagnac na sile. nie chce niczego polamac.

powazanko

Opublikowano

ja wlasnie zalozylem ramki .. efekt super :)

pokretelka nie dzialaja :):)

hmmm czy polamalem.. nie wiem - gumek nie sciagalem

zreszta - moze ktos kto bedzie to robil - pokaze o co kaman z tymi gumkami ?

jak sie je sciaga i co to za igla .. no i jakie polozenie powinna miec by niczego nie spartolic?:)

pliz .. lekko mnie wqrza ze nie moge ustawic zegarka :)

q

Opublikowano

one u mnie spokojnie wylazly :):)

masz to czym krecisz - czyli z zewnatrz te pokretelka i to co wlazi do srodka - od strony licznika .. takie gumowe ..

to to mi sie rozdzielilo i bez problemu oddzielilem elektronike/zegary od obudowy :)

i tak tez bez problemu wlozylem .. tyle tylko, ze nie dzialja pokretelka

nie kasuje przebiegu i nie ustawie zegara :)

bedzie mnie czekalo jeszcze jedno rozlaczanie

a i nie przestrasz sie . przy ponownym podlaczeniu licznik sie testuje! :) przy wyciaganiu wskazowka predkosciomierza ustawila mi sie na 2okm/h

po tescie wszystko wrocilo do normy :)

aaa

i jak nie chcesz bawic sie w czyszczenie szkiel od srodka - kup od razu rekawiczki biale bawelniane - powinny byc w marketach budowlanych - rekawiczki cieniutkie! :) nie ubzisz sobie szybki od srodka .. ;)

Opublikowano

jeszcze raz qidd dziekowa za pomoc. :cool2:

operacja zakonczona sukcesem.

nie mialem testu po podlaczeniu. pozniej dla sprawdzenia sam zrobilem test zegarow. wydaje sie byc wszystko ok.

wszystkie wskazowki u mnie byly wyzerowane po podlaczeniu.

niestety zegarek mi sie skasowal, predkosc srednia, dzienny przebieg i oczywiscie spalanie. btw szkoda ze licznik mi sie nie wyzerowal-wtedy betka byla by "brand new" prosto z fabryki :twisted2:

te "sutki" same nie wypadly. siedzialy dosyc mocno nabite na igly. musialem uzyc sily perswazji okolo 10N :mrgreen:

powazanko

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko mat. Sam takie założyłem i jest git. Połysk jest dla mnie za bardzo festynowy :twisted2:

No ja tez wolałbym oryginalne. Ale 50zł w porównaniu do 500 albo lepiej to wole te za 50:)