Skocz do zawartości

Sterownik centralnego zv, gdzie to jest? Szlag mnie trafia!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupilem sterownik z pilocikiem i chce zainstalowac.

Za zadne skarby nie moge znalezc gdzie jest sterownik w samochodzie!!!

Pod kanapa nie widze, tam mam tylko RM module i Comfort module plus jakies bezpieczniki itd. no i aku. Z przodu gdzie jest glosnik kierowcy rozebralem i pod kierownica rozebralem i nic takiego nie ma. Szlag mnie trafia bo juz nie wiem gdzie szukac. |Centralny z kluczyka pieknie dziala i alarm tez zalacza. Pomozcie. 730iA V8 1993 wrzesien automat.

Jak ktos wie to napiszcie gdzie jest i jak wyglada. Z tego co ja widzialem to skrzyneczka ma wejscia na 2 wtyczki i 12V ZV id.

Dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Patrzylem za schowkiem pasazera ale nic nie widzialem. Co prawda nie rozbiaralem nic, tylko spod spodu patrzylem.

Michal

Opublikowano

witam

rozumiem że kupiłeś sobie taki sterownik żeby sobie pilocikiem pykać... ja zrobiłem to tak z lewej strony przy słupku lecą kabelki do sterowania zamkiem drzwi kierowcy to tzw master do tych kabelków powinno być ich 5 podpinasz swoją nową centralkę i wszystko powinno śmigać a w razie czego masz jeszcze opcję z kluczyka

ja tak zrobiłem i działa bo centralki też nie znalazłem

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
Opublikowano

Wlasnie taka centralke kupilem z pilocikiem. Dzieki za podpowiedz i czy np. domykanie szyb wtedy tez dziala? I o co chodzi z ta opcja "z kluczyka", czy chodzi o zaprogramowanie tego co mam? Bo to tez nie wypala :) Moj samochod byl pewnie zdrowo okrojony przez poprzednikow, przynajmniej tak wygladal.

Czy te kabelki idace do drzwi, tzn w jaki sposob je podlaczyc do centralki. Kolory sa napewno inne, pewnie trzaba pomierzyc (wiec leze :) )

No nic pozdrawiam serdecznie i dziekuje za podpowiedzi. Jak by co to czekam na wiecej pomyslow

Pozdrawiam Michal

Opublikowano

Wlasnie sprawdzilem te kable co ida do drzei kierowcy. U mnie ida dwie wiazki, jedna gruba (okolo 15 kabli) druga ciensza (okolo 8-10 kabli) i teraz nie wiem :)

Pozdro

Opublikowano
witam,kiedys jak grzebalem tez przy centralnym to w koncu mi go wywalilo i wiecie gdzie znalazlem sterownik od tego ustrojstwa mianowicie pod glosnikiem od pasazera tylko juz nie pamietam czy nie musialem sciagac tez ten kawalek tapicerki pod glosnikem.
Opublikowano

U mnie jak podlaczylem to drzwi zamykaja sie tylko bez aktywacji alarmu, a na domkniecie szyb mam osobny kabel, ktorego nie umiem jeszcze podlaczyc. Pewnie musi isc gdzies do modulu komfortu ale nie wiem.

Pozdrawiam