Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dosyć pilnie potrzebuję pomocy. padło mi dogrzewanie silnika w E39 530d i okazyjnie dostałem agregat do podmianki. Problem w tym że pochodzi one od Rovera 75 ( niby to samo co w BMW ) i jest naklejka THERMO TOP Z. Natomiast w org websato stoi THERMO TOP Z/C. Tabliczka znamionowa ma takie samo oznaczenie mocy i innych tam parametrów. Co oznaczają te literki Z i C?
Opublikowano

Ponawiam prośbę. Czy agregat od Rovera 75 będzie pasował do E39?

W necie znalazłem że oznaczenie Z to dogrzewanie silnika, C to programowalne dogrzewanie wnętrza, czyli Z/C to oba naraz? Jedyna różnica zewnętrzna to dłuższy wypust na rurkę wydechową ale można to upiłować i przykręcić mocowanie od bmw.

Czy zastosowanie agregatu do danego modelu/marki wiąże się z róznymi płytkami sterującymi?

Opublikowano
Ponawiam prośbę. Czy agregat od Rovera 75 będzie pasował do E39?

W necie znalazłem że oznaczenie Z to dogrzewanie silnika, C to programowalne dogrzewanie wnętrza, czyli Z/C to oba naraz? Jedyna różnica zewnętrzna to dłuższy wypust na rurkę wydechową ale można to upiłować i przykręcić mocowanie od bmw.

Czy zastosowanie agregatu do danego modelu/marki wiąże się z róznymi płytkami sterującymi?

Zadzwoń 032 2327540, facet dość chętnie udziela info przez telefon.

Firma z Gliwic HVAC. Wiem że raczej się do nich nie wybierzesz bo daleko, ale może się dowiesz jak to z tym Twoim piecem będzie.

A ta firma figuruje w spisie autoryzowanych stacji serwisowych:

65-705 ZIELONA GÓRA ul. Naftowa 3

tel. (0-68) 327-10-11 fax (0-68) 324-31-73