Skocz do zawartości

Gdzie znajduje się przkaźnik pompy pliwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zy może mi ktos wytłumaczyć dokładnie który przekaźnik odpowiada za doprowadzenie paliwa do silnika(dokładnie przekaznik pompy paliwa) . Mam taki manewr że czasami auto kręci i nie odpala. Ale z pomoca drugiej osoby gdy ja przekrecam stacyjke i kreci rozrusznik ta druga osoba stuknie w przekaźniki całą ręką i odpala. Tak jakby się zawieszał albo coś nie łączy gdzies ale chce wymienic na nowy njapier zanim rozkrece całą puszkę z bezpiecznikami.
Opublikowano
Kolego u mnie byla ta sama sytuacja, a stał za tym bodajze niebieski przekaźnik. Stojac bokiem od strony kierowcy, jak sciagniesz pokrywe bezpieczników i ta jeszcze taką dodatkową osłone przykrywajaca 3 przekazniki to pierwszy po lewej. Wymieniłem i hula.
Opublikowano
Tylko ja mam taki problem ze u mnie nie ma tam 3 przekaźników pod ta mała pokrywką tylko jest 2 i one są jednakowe kolorowo jasno zielone takie pistaciowe. I tego skrajnie od lewej wlasnie nie ma ale sie tak zastanawiam czy nie zostal on poprostu przeniesiony na środek.?? Jak sądzisz??
Opublikowano
U mnie sa 3, 2 zielone i ten nieszczesny niebieski. Skoro go tam nie ma to sie nie zepsul. Poczekajmy moze napisze ktos co ma wlasnie 2. Jak nie napisze to poczekaj az nie bedzie sie go dalo odpalic, otowrz puszke, stuknij jednego i sprawdz czy zapali i tak po kolei. Ja tak wlasnie doszedlem ze to ten. Problem mialem tez z zakupem, bo zamiennika nie bylo a oryginal prawie 60 zł. Nie chcac wywalic kasy w bloto (zeby sie nie okazalo ze to nie ten) kupilem na szrocie jakis przekaznik za 5zł z mysla ze jak bedzie ok to kupie oryginal. Auto normalnie odpalalo, nie robilo problemow, zapomnialem calkiem o tym przekazniku i obecny wlasciciel auta do tej pory nie mial z nim zadnych problemow, a jezdzi na nim juz ponad rok.